Törölt nick
2007.01.06
|
|
0 0
2155
|
Off:
[„DB-nek, SzA-nak, és a többi témán dolgozó kollégának kellene az egész szakmai közvéleményt tájékoztatnia, amikor már leellenőrzött, megbízható eredményeik vannak.”
-
És ezt a kiérlelt gondolatot már el is mondtad nekik?
-
Tudod a szakmai fórumok arra valók, hogy ott a kutatók és fejlesztők elmondják azt, hogy meddig jutottak időközben. Mindezt úgy, hogy az eredeti publikáció esélyeit ne rontsák.
-
Nekem úgy tűnik, hogy a saját szakterületeiket tájékoztatják. Talán te ezen kívül esel, és hogy ne felejtsem a BZBE rendezvényein nem kívánatosak, tehát nem hívják meg őket még hallgatóknak sem.
-
Honnan veszed, hogy nem ellenőrzött vagy megbízható, amiről eddig beszéltek? Beavattak a titkaikba, és most te leleplezed őket?
„ Addig viszont a tudomány szabályai szerint ezekre az előzetes eredményekre nem alapozunk, nem hivatkozunk, és nem állítunk semmit, aminek az alátámasztása az eredmények részletes ismertetése nélkül nem áll meg.”
Arth_uros szabályok.
A konferenciákon csupa leírt dolgot mondanak el? Én nem mennék el ilyesmire. Már te mindjárt többes szám vagy?
Én úgy tudom, hogy a SzÁ és DB a saját szakterületükön belül Olaszországban, meghívásra a múlt évben plenáris előadók voltak.
„ Márpedig a GM-technológia általános elutasítása már hitkérdés.”
Ez az általános elutasítás csak a saját fixa ideád. A repetitív dolgokat csak a minimál zenében szeretem.
„ Mint hobbikertész, a növényvédelembe még nem merültem bele ennyire. De mostmár kíváncsiságból elmegyek. Te, mint zenehallgató, megmondanád idén mikor lesz?”
Kíváncsiságból? (Hobbikertész kutató? Te kutatod, hogy a szorgalmas és felkészült kistermelőnek most már hány nyula és kecskéje van?) Egyébként fordulj bizalommal a szervezőkhöz. Én nem vagyok az, s éppen csak most éltem túl egy rémesen rossz hangversenyt.
„ Egyébként te hány növénygenomikai konferencián voltál? Ott ugyan a mostani magyarországi helyzettel nem foglalkoznak, de annál többet a géntechnológia fejlesztésével, az új lehetőségekkel, jövő alkalmazásaival. Ezek is tanulságosak.”
-
Nemes és eredeti riposzt.
-
Mikor került szó itt növénygenomikáról, így mikor szólhattam bele? Ha viszont ilyen nem volt, akkor miért érdekes mennyi efféle konferencián vettem részt? (Én egyébként, ha lehet inkább a zenei rendezvényeket preferálom.)
-
Látod jó kérdés, hogy itt miért nem beszélsz arról, amihez értesz, és ami szerinted tanulságos. Ilyet eddig én még csak a vacuola-nak adott válaszaidban fedeztem fel.] |
Előzmény: Arth_ur (2151)
|
|