Ha már jól kimorogtátok magatokat (amely indulat okát amúgy nem értem, tényleg, de hagyjuk), szeretném folytatni a hangsúlyozottan szakmai beszélgetést, s mint az előző hozzászólásaimban is, a lehetőséghez képest - nem rajtam múlik - politikamentesen.
Én drukkolok a városvezetésnek, mert a város életképessége és fejlődése valamennyi érdi közös érdeke, s mint volt érdi, szeretném ezt figyelemmel kísérni, miután volt részem egy korábbi, elhibázott városvezetési koncepcióhoz, s remélem, hogy a jövőben nem így lesz. Tudom, milyen gondjai vannak a városnak, s tudom, milyen az anyagi helyzete.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem egy-két bevásárlóközpont és nem is egy gigantikus sportcsarnok teszi várossá majd a várost.
Remélem, utóbbiban sikerül majd jó egyezséget kötni, s hátha mi is megtudjuk majd, mi lesz az eredmény.
Továbbra is fenntartom, amit évekkel ezelőtt is leírtam - amikor Te még nem voltál itt -, hogy a város fejlődésében a prioritást a csatornázás élvezi, azt követően lesznek csak normális utak, járdák, stb. Ezért - mivel évek óta ugyanezt teszem - érdeklődöm , mi is a helyzet azzal a csatornázási projekttel. Ha az összeg a KEOP szerint rendelkezésre áll, ami jó hír, akkor másutt van a bibi (valószínűleg a gesztornál talán, de az is lehet, hogy másutt), miért is nem indul már az egész. Ha van erről infód, kérlek, oszd meg velünk és azt is, mit lehet csinálni. Van esetleg alternatíva, vagy ez már egy kényszerpálya? Már nem lehet kilépni a projektből és helyette saját megoldásra pályázni a KEOP keretében?
Amúgy mindenki ismeri itt az előzményeket, s valamennyien tudjuk, hogy nem feltétlenül volt helyes ez a döntés, de azzal nem megyünk sokra - szerintem -, ha újra és újra megnevezzük a felelősöket (azt már 2004-től sokan megtettük ezekben a topikokban), inkább a jövő felé kéne tekinteni, szerintem.
A másik, amiről szeretnék (szerettem volna) beszélgetni, az az, hogy van-e valami lehetőség az ÚMFT-ben, ami Érdnek előnyös lehetne és esetleg pályázhatna is?