gumpy Creative Commons License 2007.01.05 0 0 18147
"1. Mennyi pályát tartson fenn az állam?"
Annyit, hogy az ország minden településére emberhez méltó módon el lehessen jutni tömegközlekedéssel. A kérdés inkább az, hogy mennyi buszon való zötykölődés, milyen utakon, és falujárás bevállalása minősül emberhez méltó közlekedésnek. Szerintem inkább ebben nem értünk egyet, csak gazdasági problémák mögé bújunk.
És továbbra is tiltakozom a közösségi közlekedés, mint állami feladat kizárólag gazdasági alapon történő megítélése ellen (ami veszteséges, az automatikusan megszüntetendő, ill. két alternatíva közül kizárólag az olcsóbb elfogadható).
Ez nem előre vezet, hanem a balkánra.

OFF az adót azért fizetem, hogy értelmes közösségi szolgáltatást kapjak érte. Azt jogosnak tartom, hogy a jobbért, hasznosabbért többet fizetek. De azt nem tudom elfogadni, hogy az egyre emelkedő befizetett pénzemből csak visszafejlesztéseket "kapjak vissza", mert akkor nagyon kilóg a lóláb, hogy hova megy el a több pénz?
ON

"Netán ahol most nincs vasút, oda is építsen és tartsa azt is fenn? Ő most próbál egy határt húzni, hogy mennyit tart fenn. A többi megy a levesbe (legalábbis a személyszállítás)."
Zárójeles megjegyzésed ellenmond a megjegyzésed első felének (ha csak személyszállítás szűnik meg, attól a pályát ugyanúgy fenn kell tartani). Ez az ellentmondás a mai napig nincs kimagyarázva.

"az egész vasút irdatlan mennyiségű pénzbe került és kerül, ennek ellenére mégis irdatlan sz@r. A (bármelyik "színű") kormány helyében én is spórolnék rajta, ahol tudok, főleg ott, ahol értelme sincs"
van értelmes spórolás és van értelmetlen. Én is tudok azon spórolni, hogy holnaptól nem eszem, de nem biztos, hogy boldogabb leszek tőle.
Előzmény: DJ. Bakter (18125)