Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2007.01.05 0 0 2638
Az Arany Ösvény nagyvonalakban megérthető az Istencsászárból, de nem egyértelmű, hogy pontosan mit is akart. Sokszor mondja, hogy az ő kikényszerített békéje, és az abból fakadó változások megóvják az emberiséget egy szörnyű jövőtő., amit meglátott ő is és az apja is már a Dűne során. Eemlékszem, hogy Paul látott valami borzalmasat, amitől még ő is retteget, de nem merte megtenni azt a lépést, amit a fia igen. Amikor a Gyeremekei végén találkoznak, Leto apja kérdezi: tudod mi teremtettél.

Egyes későbbi szereplők szerint az Arany Ösvény az Ínséges Időkben és a Szétszóródásban bontakozott ki, de még a Nővérek -akikhez néha Leto nagyon is hasonlónak érezte magát- sem tudják pontosan, mit akart elérni. De inkább nem mondok semmit, mert látom, hogy még nem jársz az Eretnekeinél. :)

Egyébként egyetértek veled, szerintem is Leto az emberiség javát szolgálta. Már a Gyermekeiben is megmutatkozik szerintem valami, ami közelebb visz a célhoz. Szerintem Paul és fia, Leto ugyanazt akarta elérni: A Prédikátor is beszélt arról Arrakeen-ben, hogy a legtöbb ember semmit sem tesz a szabadságáért, a feét homokba dugva él, és ahhoz sem elég bátor, hogy magában lelje meg a szabadságát. Szerintem részben arra akarták rávenni az emberkeet, hogy valósítsák meg önmagukat, ne másoktól vagy egy rendszertől függjenek egész életükben, hanem küzdjenek önmagukért. A minden emberben rejlő egyediséget akarták megvalósítatni az emberiséggel.

Maga Leto mondta: hogy az embriség végtelen lesz, már semmi sem állíthaja meg.

Brájen és Enderszon új, Vadászai kötetére nem érdemes több szót vesztegetni. Már lentebb legalább három hozzászólásban és hosszan kifejtettem.

A David Lynch film borzalom, szerintem ez ihlette az írópárost. :D :D :D Egyedül a férgek tetszettek. (Engem nem érdekel, hogy FH -állítólag- részt vett a munkálatokban, mert a DVD-n nem sokat beszélt a riportan, csak egy megjegyzést tett, hogy nem több vizuális alkotásnál; komolyan: szerintetek hagyta volna, hogy Paul esőt fakasszon [kell a happy end az amcsi nézőnek], meg a Star Wars hatást? Szerintem a kiadója belekényszerítette a megfilmesítésbe)

A báró kegyetlen volt, de hihetelenül értelmes. Én a kegyetlenkedéseit nem így képzeltem el. Különben a báró szerette mással csináltatni a gyilkosságokat, hogy az Igazmondó előtt őszintén mondhassa el: nincs közöm hozzá, szeretett Császárom. :) Szerintem más se így képzelte el, ahogy Lynch meg az írópáros bemutatta .:) Szerintem Brájen nem értette soha, mi akart az apja

Őszintén, mikor láttam a 2000-es minisorozatot, akkor azt mondtam: EZT el kell olvasnom (már előtte is hallottam a Dűnéről, de akkor már szinte semmi nem volt kapható a folytatásokból). És nem csalódtam. Herbert lett a kedvenc íróm -Tolkien mellett természetesen-. Egyébként a minisorozat sem nagy szám, de a történet vázáz jól bemutatja. A könyvsorozat mélyen megérintett, sok ponton hasonló a gondolkodásmódomhoz (Herbert mondanivalója), hatással volt a egy kicsit a világszemléletemre, persze gondolati síkon.
Előzmény: cloaked (2637)