Én most fogom elkezdeni a Butleri Dzsihadot. Az öcsémnek tetszett ez a trilógia, azt mondta, szerinte azért sikerült "jobban" mert erről az időszakról alig árult el valamit Frank Herbert, itt nincsnek a mester által megalkotott, sokérűen árnyalt, mindenki által kedvelt karakterek. Itt ők is jobban ki tudtak bontakozni. Kíváncsi vagyok milyen, de nem nagyon bizakodom a Vadászai után. Abban egy-két építő gondolat volt (elenyésző), de csak a fekete fejezetkezdőkben (mi ezeknek a szakszerű neve?). Talán a könyvben Sheeana és futarok közötti kapcsolat bemutatása érdemes megemlítésre, de egyébként egyébként a könyv minőségileg nulla. Lentebb három helyen hosszan kifejtettem, hogy miért. Kinek tetszett az általam is bírált Brájen-Enderszon páros Butleri Dzishadról írt trilógiája?
Átmegyek egy kicsit erőszakoskodóba ;))), mert már vagy háromszor-négyszer is kérdeztem, de újra felteszem.
Mi lehetett a célja Frank Herbertnek Van Gogh Szalmafedeles házak Cordeville c. festményével? Nem értek a festményekhez, így nem tudom mit üzen a kép. Kíváncsi lennék, mert a Kátalanház utolsó előtti fejezetében, mikor Mubella beszélget a Más Emlékeiben Darral, neki is említi, hogy elvitték a képet. Mitől volt ez ilyen fontos?
Számomra megfejthetetlen...