A Szukits Kiadó oldalán még nincs feltéve a Vadászai, csak a Káptalanházhoz tudtam leírni az értékelésnél, hogy az írópáros meggyalázza Frank Herbert munkásságát, meg azt is írtam, hogy aki eddig még nem vette meg, az ne tegye. Ez tegnap délelőtt le odaírva, de ma reggel már nem volt fent. :))) Nem bírják a kritikát! :D :D :D
OPi, tényleg gáz a könyv. Semmi stílusa sincs. Egyébként az egész Dűne-ciklusból Miles Teg volt a kedvenc karakterem, de a Vadászaiban nem tudták visszahozni az egyéniségét. :S
Ezek után megvegyem szerintetek a Homokférgeit? Ezt még valószínűleg megveszem, de a Paul of Dune, Jessica of Dune és az Irulan of Dune (itt olvastam a fórumon, hogy megfogják írni a Dűne és Messiás közötti időszakot, bztos bele is írják a Hasimir általi merényletet Paul ellen :(, pusztítják a pénzéhségükben mítoszt) köteteket messzire elkerülöm.
Nemkem a Dűne mindig is mítosz marad, de sokaknak előre lerombolja. Itrt a topicban olvastam, hogy valaki a Házakkal kezdte, aztán sajnálta, hogy a Vernius (lehet, hogy nem jól írom, mert nem olvastam az előjátékot) ház nincs benne az EREETI DŰNÉBEN!!!!, mert nekik szurkolt. Ezzel az a baj, hogy akik nem a Frank Herbert könyvekkel kezdik, azokra később teljesen más hatással lesznek az eredeti Dűne-könyvek, hisz a Brájen és Enderszon féle tömegkönyvekhez viszonyítanak. Pedig még soha nem érintett meg annyira egyeletlen könyv (sorozat), mint amit FH írt. Mesteri, emberi, olyan alapvető igazságokkal foglalkozik, amik mindent embert foglalkozatatnak az élete során, sőt jelenkori próblémákat is felvázol, főleg a mai tömegképzésben, szürke tömeggé rendezésben az egyéniség kialakításának fontosságát. És az még ennél sokkal többet...
S az "utódok" ezt rombolják le... :'((((((((((