Köszönöm a válaszokat!
Hát, talán néhány építő gondolatuk van a fejezetkezdő kis fekete bekezdésekbn (nem tudom mi a szakszerű neve :-D)
Van még rosszabb is, mint mondtam a Vadászaiban. Felélesztik a Caladanon az Arctancoltatók még Harkonnen bárót, hogy az említett másik Paul-gholát gonosszá és kegyetlenné tegye. A nem-hajón Paul egy fűszeragóniában meglátja a jövőt, ahol a gonosz Paul ghola kacagva megöli. Sőt, a legrosszabb, hogy a Frank Herbert által ábrázolt -és az egyik kedvenc karakterem volt a Dűnében- gonosz, de rendkívül tisztánlátó Harkonnen báró helyett egy kegyetlenkedő szörnyetget mutatnak be, aki a pusztításon kívül szinte semmit sem szeret. Ráadásul tárgyi tévedésbe is esnek. A Dűne Gyermekeiben Alia elméjében a Más Emlékekből átveszi at irányítást, vagy legalábbis befolyásolja a lányt a báró. A Vadászaiban azonban a Alia kerül elő a tudatában!!!!!! a bárónak! Kérdem én, hogyan? Csak egy elődünk személyisége veheti át az uralmat az elmékben (ha nem vesszük figyelembe az osztozást a Bene Gesseriteknél, hisz néha élő személyek is osztoznak), de egy leszármazotté? Hogy kerül Alia a báró emlékei közé, mikor a könyv során írják, hogy ezek a báró eredeti sejtjei, és nincs utálás benne, hogy a tleilaxi mesterek bármit beépítettek volna?
A könyvnek nagyon hirtelenjében megírt szaga van. Borzalmas.
Talán Frank Herbert is hozott volna vissza robotokat, de nem hiszem. Egyébként a Káptalanház utolsó fejezetében majdnem egyértelműen kiderül, hogy az idős pát Arctáncoltatók. De ne számítson ez Herbert fiúkának. Csak a pénz, nemdebár? Egyébként az amerikai tömegkultúrának szerintem teljesen mindegy, ott könnyen eladják. :)