Baxx.... Megírtam jó mélyen, erre elszállt a fórum. Jó szokásom szerint CtrlC-vel vágólapra tettem, de mire lett fórumom, valami hülyeséget beCtrlC-ztem helyette :-((
Szóval attól függ, hogy mid van. Ha Webasto-tasztatúrád, akkor marha egyszerű: pirosnak +12, feketének test, a kék vezérlőkábelt meg össze kell kötni a Webasto-tasztatúra feketéjével (a másik kettőt is a legegyszerűbb innen vinni, piros/piros, barna/fekete).
Gyári fűtés is lehet ilyen vezérlésű, de a többségük buszrendszeren kommunikál, ott a megoldás nem ilyen egyszerű. Ha 3 kábel jön ki a vezérlőórából, akkor nyert ügyünk van, mert akkor az nem buszos és a fentiek szerint van egy +, egy test és egy vezérkábel, ami mehet a kéknek. Ha buszos, akkor viszont szét kell kapni fizikailag a vezérlőt és a lángocskás gomb alatti mikrokapcsoló két lábától egy-egy drótot ki kell hozni és ezt zárni (célszerűen relével: a két drót lesz a relé kapcsolt kimenete, a bemenete pedig a kütyü fekete és kék kábele).
Eberspächernél is így kell működnie, annyi a különbség, hogy ott sárga a vezérkábele a tasztatúrának, nem fekete.