Stoner Creative Commons License 2007.01.01 0 0 31

Kedves Ismeretlen!

Nagyon jól esik ilyesmit olvasni, mikor az ellenkezőjébe botlok folyvást.

Ha a Kiáltványt elolvasod, ha még nem olvastad, akkor  az egy olyan jövőt céloz meg, amiben ez már nem lesz kérdés. Manapság ez még elég zűrös. Ha van a közeledben biopiac, akkor könnyebb, bár az elég drága és a minősége még nem a legjobb az ott kapható zöldeknek. Annál nincs jobb,  mint amit magad állítasz elő. Ezért, akár balkonládában, akár pedig a kert egy kis szögletében el kell kezdeni  a kísérletezést. Nem egykönnyen adja meg magát a természet...

Addig is el kell menni egy akármilyen piacra, ahova még a multik nem telepedtek le teljes terjedelmében, és az oda járogató kistermelőkkel kell jó viszonyt kialakítani. Tőlük meg lehet tudni, hogy mivel táplálják a növényeiket. Egyébként, pedig, sokkal többet ártunk, ha nem eszünk semmiféle növényt azért, mert esetleg mérgezett, mintha megesszük és a testünk kidolgozza magából, és a számára nélkülözhetetlen tápanyagokat kivonyja belőlük. Ez úgy következik be, hogy a nyersétel hatására a veseműködés igencsak felgyorsul és minden nem oda való gyorsan el is hagy téged. Eközben a bélműködés is rendeződik és ajvul a felszívódás.

Azt olvastam, hogy a sárgarépa ki tudja izzadni a mérgek nagy részét. De a zöldségekre is igaz kell, hogy legyen, hiszen bizonyos mennyiségen túl, magát a növényt is megmérgezi az, amit téged mérgez.

Az egyik nagyon igénytelen és termékeny növény a csicsóka, ami olyan szapora, hogy alig lehet kiirtani. Szinte minden van benne, amire egy embernek szüksége lehet. Frissen is finom, különösen, ha egy kicsit be van áztatva.Olajos magokat minden bioboltban kapsz, azokat is fél napig kell áztani. Már nem emlékszem, ide miket írtam, ezért a Vega klubot is  ovasgast, meg a Candidásokat, és a szívbetegeket, mert oda is írtam eleget. Korábban, amíg ki nem tiltottak, az Egészség-receptekben írtam rengeteget ezekről.

Várom a kedves kérdéseidet!

Üdv:

Gábor

Előzmény: Alcyone9 (29)