Balázs Fecó....Neki is volt egy jó lemeze, az első. A második és a többi igencsak ellaposodott. 20-30 éve tényleg volt a TR200, aztán megszabadult tőle. Pár nagyléptékű fellépésre Papp Gyula A100-asát kibérelte, de láttam több megmozdulásán csak szintetizátorok mögött. És eléggé más előadásban, mint amitől híres lett, ill. ma is elmennek rá. Gyakorlatilag a Taurusból él, mert a Korál 1. is egy poszt Taurus lemez.
Szerintem nem a koruk miatt lankadtak el. Minden felsorolt zenekarnak a második lemeze is erős visszaesés, érdektelenség az elsőhöz képest már akkor, a nyolcvanas évek elején.
Kor: a youtube-on meg lehet nézni pl. Jimmy Smith-t hogy játszott 30-as éveiben a 60-as években, aztán hogy 30 évvel később. Aztán itt ez a Jimmy Foster oktatóvideó. Most láttam az "öreg?!" Brian Augert, állat. Nálunk így Gidót említhetném. A korábbiakat azért írtam le, mert egymás után jönnek a "nosztalgiakoncertek" és mind csalódás az emlékekhez képest, pedig a fentiek alaján ez nem lenne törvényszerű.
Zsolt, van nálam egy szép Auróra billentyűd. Találkozunk?
Kit érdemes meghallgatni? Írtam róluk korábban. A honiakkal kissé meg lettem fogva valóban, még szűk a választék:
Littlebiq szaktárs a Trioquartet és Tritonnal, Jon Lord kolléga volt a Renegoddal a lemezükön. Gondolom hasonló színvonalú a mostani csapatával is. Hvik-től is hallottam a szegedi csapatától jót. Karn Evilt is ajánlom.
Meg sajna az import: Joey, Organissimo, James Carter O.T., a kinti "kántorok"...
Végre összeállt a mobil cuccom, lassan ismét én is belekezdek valamibe.
Üdv, Zsolt