Ma voltam a szervízben, ahol rákérdeztem az olaj-témára. Pontosan arra voltam kíváncsi, hogy ha viszem az olajat, a régit meg egy kannában elviszem, akkor ugye nem kell fizetnem az ártalmatlanítási díjat? Erre konkrét választ nem kaptam, viszont utalást a kereskedés olajára erőset! :-)
Azt a választ kaptam, hogy ha viszem az olajat és nem az ő általuk garantált minőségű és általuk beletöltött olaj kerül bele, akkor esetleges későbbi problémánál (olajfogyasztás) csupán a karjukat tudják széttárni, vita lehet a garival, mivel ők azt nem tudják bevizsgáltatni. Az meg nem biztosíték semmire, hogy mi áll az olaj flakonján. Még egyszer rákérdeztem, mert azt hittem rosszul hallok. Ha pontosan azt az API SL előírású A1/B1 minőségi szintű 5W30-as olajat viszem, amit a könyve ír, akkor is ez van? (Castrol A1 Performance-t vennék) Azt mondták, hogy ez. Hmmm...
Pedig az hétszentség, hogy nem fogom a kereskedésben lévő olajat hagyni beletölteni, ugyanis ott dolgoztam (akkor még csak opel volt), tudom mi kerül a hordókból a trutyis kannákba kiadásra, utána meg a kocsikba. No comment..
Valaki tudna esetleg segíteni abban, hogy hova lenne érdemes opelt vinni Veszprém, Somogy megyékben? Sógorom astra-h-járól lenne szó. Zalában egy kézben vannak a kereskedések, nincs a sógorom megelégedve a munkájukkal. Amit feliratott (pl.:csomagtér nehezen zár) meg se nézték, az autót nem adták át, csak fizetés után visszanyomták kezébe a kulcsot, no meg egy 60000-es szervízbe, ami forintban is ennyi volt még egy mosás sem fért bele, trutyisan hozták ki a szervízből, úgy hozta el. Amikor még ott voltam ez nem így ment...mindig lemosva került a kocsi átadásra. Mondom átadásra, ugyanis a műhelyfőnök tételesen atadta az elvégzett munkát, ha meg valami kimaradt, akkor elnézéskérések közepette visszavitte a műhelybe a kocsit. Hmm...