s_titánia Creative Commons License 2006.12.28 0 0 1215
Sziasztok!

Olyan sok okos tanács van itt, remélem valaki nekem is tud segíteni.

Elég rutinos eBay-es és PayPal-os vagyok már, sokat vásároltam eBay-en és fizettem PP-on keresztül, most viszont eBay-en kívül kellene pénzt küldenem PP-on át.

Odáig oké, hogy bejelentkezés, és utána a „Send money” fülre kell menni. Itt is minden világos, csak a következőt nem tudom: ahol a lenyíló fülnél a pénznemet (currency) kell kiválasztani, mit jelöljek be?

140 $-t kéne küldenem, sima OTP lakossági számlám van és sima MasterCard-om, nem business, meg ilyesmi.

(Különben ezt a témát nem nagyon vágom, hogy mitől függ, hogy milyen pénznem van a számlámon, gondolom attól, hogy milyen pénzt fizetek be rá. Hát én forintot szoktam betenni, így gondolom nem csak itthon, ha leellenőrzöm, hanem PP-on is Ft-ot mutat.)

Szóval a kérdésem: írjam be a 140-et a küldendő összeghez, és jelöljem be a dollárt, hogy azt akarok küldeni, és a rendszer automatikusan azt is fog küldeni az eladónak, függetlenül attól, hogy nekem a számlámon forint van?

És ha igen, az átváltásért megterheli valamennyivel a számlámat? (nem mintha számítana, csak hogy tudjam)

Mert eBay-en tiszta sor, ott $-t küldök, noha ott is Ft van a számlámon, akkor ilyen küldésnél is így megy?

Lehet, hogy tök egyszerű, csak én vagyok most béna, de nem akarom elrontani, nagy szívességet tett nekem az eladó, és nem akarom, hogy neki legyen kellemetlen, ha nem $-ban kapja meg, és bajlódnia kell vele.

Köszi előre is!