"Oskereszteny" !
Nekem te nem vagy kedves, mert aspis kigyo a te nyelved. Ordogien forgatod, telve ragalmazassal, hazugsaggal. Lam csak ramutattam hazugsagaidra az "Egyhaz dolga ?" topickban, de azon a helyen nem valaszoltal, ott konnyen kovetheto, visszanezheto, napnal is vilagosabban latszana alnoksagod. Olyan dolgokkal ragalmaztal meg, melyek sotet lelkedben szulettek, gyulolkodessel meg efelekkel, de azon a helyen, ahol ezt tetted nem valaszoltal ra , konkretan nem voltal kepes igazolni ( mert hazugsag !), hanem idejosz nyajaskodni hamis nyelveddel, ajtatoskodni, mert azt gondolod ezzel "keresztyen" leszel. De alapveto dolgot elhagysz az Irasbol, mert meg van irva, amig nem rendezed atyafiddal tartozasodat, addig a te istentiszteleted mit sem er. Mar pedig nekem panaszom volt ellened, mert ragalmaztal, vadaskodtal (lamcsak e helyen is, hogy ala nem tamasztod sehol !), azt irtam azon a helyen, egy tapodtat sem megyek tovabb veled, mig nem tisztazzuk, nem igazolod allitasaidat konkret tenyekkel.
Baratocskam Pal is megfeddte alaposan Petert Isten Igeje alapjan, de az nem megsertodott, hanem inkabb halas volt erte. Mert a mi alazatunk nem abban all, hogy szegenyek vagyunk, meg nyajaskodunk mindenkivel, hanem hogy Isten Beszedevel vagyunk alazatosak.
Ha te azt gondolod, hogy abbol all Krisztus kovetese, hogy valaki mennel szegenyebb, mostohabb korulmenyek kozott eljen es kozben gengszterekkel, stricikkel hadakozzon, rendoroket mentsen meg a "politikai uldozestol", akkor az a te bajod. A tanitvany dolga, hogy szerte vigye a Johirt, az Evangeliumot, hogy el az Ur, meghalt ertunk a golgotai kereszten, elhordozta helyettunk buneinket, annak kovetkezmenyeit, betegsegeinket, fajdalmainkat, megkotozottsegeinket, szegenysegeinket, nyomorusagainkat. De feltamadott es mar legyozte az gonoszt, mert aki hisz Benne az erot vehet !
Nekunk baratocskam az a dolgunk ezzel, amit Pal kozol velunk az Efezusiakhoz irt levelenek 6. fejezeteben:
"11.
Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben.
12.
Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. "
Ugyhogy nekem nem "rendoroket elnyomok", stricik, meg gengszterek, meg robbantok ellen van harcom, hanem olyan olyan szellemi hatalmassagok ellen, akik a "magassagban vannak". Vilagi bunozok ellen vilagi torvenyekkel, vilagi torvenyes fegyverekkel lehet harcolni. De hogyan lehet harcolni a "magassagbeli" gonosz ellen ? Erre adja meg Pal apostol a valaszt kozvetlenul ezutan
13.
Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
14.
Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,
15.
És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével;
16.
Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, a melylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok;
17.
Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, a mely az Isten beszéde:
18.
Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Lélek által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért,
Vagyis baratocskam ezek szellemi fegyverek szellemiek ellen. Krisztust kovetok nem emberek ellen, nem politikai rendszerek ellen kell harcoljanak, hanem lathatatlan szellemi erok, az ordog katonai ellen, Ezek azok a gonosz szellemi lenyek, melyek ki lettek vetve a mennybol es a bun kovetkezteben jogot kaptak a vilag feletti uralkodasra. Ha ezeket megkotozod Isten fegyvereivel, akkor nyerhetsz meg lelkeket megteresre, Isten Orszaganak, hogy az Evangelium uzenetevel megnyerd oket Krisztus kovetesehez. Ez a kereszteny harca, s nem a vilagi bunozok ellen. En ezt a feladatot kaptam, s nem azt amit te adnal itt nekem e helyen.
Vagy tan azt gondolod, meg tudod gyozni a szavaddal gonoszt koveto politikusokat, ha ugymond "felemeled a szavadat"? Hol mondta ezt neked az UR ? O mar lefegyverezte a gonoszt, akik szellemiek, nehogy te meg "besegits neki". nehogy meg akard mar valtani a vilagot ! O mar megtette ! csak birtokba kell venni !
Kit erdekel a te politikai uldozesed ? Mit kerkedsz vele ? Mit sajnaltatnad magad ?
Nem Krisztus miatt uldoztek ! Ne keverd mar a fogalmakat ! Amit meg teszel emberekert, azzal kulonosen nem illik kerkedni, mert hamar elveszed a jutalmat.
Es most ujra felszolitalak mivel "uldozlek" en benneteket (hacsak nem az igazsagot veszed uldozesnek, igy semmi kozunk egymashoz !), mivel "kovetlek titeket" (igy tobbeszsamban kulonosen !) mivel "gyulolkodtem", s mivel "atkozodtam" ? Konkretan tamaszd ala ! Ha ezt hitelesen megteszed, en megkovetlek teged, megterek belole, es elhagyom ezt ! De, ha ezt nem teszed, akkor azt mondom: te a ragalmazoval vagy, az a te atyad ! Ugyhogy tedd ezt meg nekem konkretan, mellebeszeles nelkul ! Nem csak miattam, nekem te nem arthatsz, hanem magad miatt is, mert te bolcsnek hiszed magad, holott nagy nalad a sotetseg.