Kedves turtur !
JUNG NEM TÖRTÉNÉSZ, hanem PSZICHOLÓGUS.
És bizony nagyon jól látja a helyzetet. Mondhatni belelát az "ŐSLÉLEKBE", a "kollektív tudatalattiba".
Azt se tessék feledni, hogy ő abból indult ki, amit a saját ideje végéig látott. Mi viszont már csak írásokból -- vagy abból sem --- látjuk azt a múltat, viszont látjuk a jelent... Éa a kettő nem ugyanaz. Csak az ember pszichéje nem változott. Ahhoz sokkal hosszabb idő kell....
Kik lehettek e afrikai latin fajú hódítók? Csak nem a feketékre gondolt Jung? Mert ha ilyen állatság jutott volna eszébe, a fickóval biztosan nagy bajok lennének. Tudomásom szerint a feketéket rabszolgaként hurcolták el Afrikából mezőgazdasági munkára. E szerencsétleneket "hódítónak" nevezni nemhogy nem szerencsés, de alapos hamisítás lenne.[]Semmi ilyesmiről nem esik szó. Tessék szíves lenni újból elolvasni. Ha kell, a következő mondatrész értelme is segít: NEM A FEKETÉKRŐL van szó, hanem az Ő FÖLDJEIKET MEGHÓDÍTÓ LATIN HÓDÍTÓKRÓL.....
DE ITT EGY HIBÁT FEDEZTEM FÖL !!! ( És ebbéli vonatkozásában már ártem a félreértést...) Az általam használt anyag egy 1946-ban , az Egyetemi Nyomdában készült könyv, amelyben délafrika van írva----- átsiklottam én is fölöttew, mert automatikusan DÉLAMERIKA-ra gondol az ember, hiszen Afrikát nagyon kevés helyen hódították spanyolok/portugálok....-------, majd visszanéztem máshol is: és tényleg, a helyes: KÖZÉP és DÉLAMERIKA...
Összefoglalva: a HÓDÍTÓKRÓL van szó, nem a meghódítottakról.....
No de itt van JUNG:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/pszicho/szellem/html/fold/00.htm.