S Te csodálkozol ezen ? Én nem. Emlékezzél a középiskolás '56 kutató verseny "nagyszerű" elnevezésére: " Freedom fighter" ha jól írom. Meg arra, hogy az eredeti klasszikus elképzelésben a győztesek moszkvai jutalomutat nyertek volna, s - állítólag - nemzetközi közröhej általi nyomás alapján változtatták ezt meg.
Egyébként az én elméletem az, hogy Amerika földje - mint egy elkőlény szerves része - most revansot vesz Európa földjén. Hogy értem ezt ? : Amikor a "művelt" Nyugat birtokba vette a földet, s hosszabb-rövidebb idő alatt kiirtotta az oda szervesen kialakult faunája java részét (: észak-, és délamerika őslakóinak zömét, a bölények majd teljes állományát, stb:) egy iszonyatos erőszakot tett azon az élőrendszeren, annak szakrális, és tényleges komplexitását is beleértve. A jelenlegi (mostmár ős-) lakosok a hely szelleme (erőterei, stb.:) által ugyanolyan képességekre tettek szert, mint az eredeti őslakosok - vadászati ösztönök és képességek, "indiánszimat", hadd ne soroljam, sőt (nézz meg egy amerikai akár középiskolás kosármeccset, vag egy egyéb ünnepet) még azok "gyermeteg" lelkületét is "megkapták". Az idő viszont telt, és ezek a képességek a szarvasvadászat helyett a pénzimádat, pénzvadászat felé, mint új életcél felé orientálódtak, s ez a mai napig tart. Ennek szerveződött csúcsai a multi-, illetve a globális szerveződések, melyek ottani "életterüket" kinőve, visszagyarmatosítják kiindulási helyeiket, főként Európát. Sajnos ezt szenvedjük mi is. Ráadásul "kaptak" egy pénzügyi segédcsapatot, mely viszont az egészet be fogja kebelezni, mint ígérve van.
Hát így állunk szerintem.
kisharsány