Nem írtam sehol defektekről.
Tudom, a defektet csak azért írtam, hogy legyen fogalmad arról, hogy egy jármű nem csak erős motorból áll, és hatalmas rakfelületből, henem egy olyan kis nyavalya is van rajta mint kerék, aminek a gumi mérete, nyomása nem a te álításod szerinti értékekre van méretezve, azaz ő az egyik legsérülékenyebb. Természetesen vannak olyan gumik is amelyek birják a 200 tonnát is, csak éppen 5 km sebesség mellett.
Ezen kivül van még a kamionon egy bizonyos szintező szelep is, amely a régebbi autókon mechanikusan, az újabbakon computervezérléssel, amely méri a légrugók terhelését, és egy bizonyos terhelési nyomás alatt, hiába akarsz elindulni a kézifék szelepét nem nyitja, azaz lekell venni a raksúlyból (természetesen mint minden müködőt ezt is ellehet rontani)
Mi az hogy "húzótengely"?
Ez valójában egy zsargon szó amely valamely formában igaz is, tehát van valami alapja is.
Képzelj el 5 tengelyes nyerges vontató szerelvényt amelynél a gépkocsivezető ülés alatti tengely a kormányzott tengely, mig a pótkocsin lévő tengelyek csak A,B,C semmiféle hajtással nem rendelkeznek. Akkor már csak egy marad amelyre lényegében hajtás ráirányul azaz előlről számitva a 2. tengely (ezek a kamion esetében 99%-ban oldalanként dupla kerékkel vannak ellátva). természetesen vannak olyan speciálisan megépített járművek amelyek első hátsó hajtás is be van építve, de azokat nem nevezzük kamionnak (ilyenekkel találkozhatsz nehéz terepeken dolgozó négy tengelyes összkerékmeghajtású járművekkel) Tehát összeségében azt a tengelyt nevezzük húzó tengelynek (habár egy szoló jármű esetében nem húz, hanem tol) amelyre a hajtás ráirányúl.
Mi az hogy a cementet "kilopták" az M7-ből?
Többszázezer tonnát talicskával, vagy az évekig várt új trabanttal, wartburggal?
Úgy van ahogy írod, de nem talicskával lopták el, hanem papíron megis érkezett oda, de valójában besem lett építve oda (magyarul csak a betonból hiányzott), amúgy mindenhol megvolt