sinérintő Creative Commons License 2006.12.18 0 0 17672

Kedves Takács úr!

Egyáltalán nem az vezérelt, hogy személyeskedjek, illetve megsértselek. A véleményem azonban nem változik ettől; Te abban a pozícióban voltál (vagy), ahonnan a dolgok menetét más irányba is tudtad volna befolyásolni. Ezért - legyen ez akármilyen, jó vagy rossz döntés (természetesen, mint vasútbarátnak, ez nekem - nekünk igen rossz) - a személyes felelősséged nagy.

(Érdekes, hogy a "jó" tanácsaid sosem fogadták meg - a mostaniakat meg: igen.)

Én nem vagyok menetrendszerkesztő, csak egy huszadrangú biztberes, de azért azt én is látom - és javaslataim ennyiben majd' ki is merülnek -, hogy először kínálni kell, utána mérni, majd - bármilyen fájó is számunkra - esetleg megszüntetni.

És láss csodát - Kelet-Magyarországon működik ez a kínálati elv... Miért nem ment korábban??? Miért csak most, amikor ott tartunk, hogy jó egy hónap múlva bezárnak tizennégy vasútvonalat???

Nem a gondolatokból fogytam ki tehát, hanem a véleményemet írom le.

Válaszolva:

De arra azért lusta vagy, hogy elolvasd én mit javasoltam.

Pedig nem olyan nehéz ám olvasni.

Legtöbb embernek ez 10 év fölött már menni szokott.

Sértegetni azért Te is tudsz.

Munkádat - az amatőr szemével - régóta figyelemmel kísérem, kezdve a Kókai Karcsi-féle Pályaőrben írt dolgozatiddal. De mindenkinek csak annyit ér valójában a munkája, amennyit érvényesíteni is tud belőle.

Én is dolgozom sokszor az asztalfióknak akkor, amikor sokadszorra végigbeszélek, majd jóváhagyok egy olyan tervet, ami soha nem valósul meg. Senkit nem érdekel egy olyan terv, ami álom marad. Így van ez a mégoly jó, de soha meg nem valósuló javaslatokkal is: különösen rossz, ha a végén a legrosszabb megoldás marad...

Várjunk 3-5 évet?

Ok. Várjunk.

Vártunk 1992 től 1995-ig?

Eredmény?

Vártunk 1996-tól 1999-ig ?

eredmény?

Vártunk 2002-től 2005-ig.

Eredmény ?

Azt természetesen Te is tudod, hogy a korábbi menetrendi "kínálattal" akár ezer évig is várhattunk volna, utas nem jött volna. Miért kérdezed akkor, hogy "Eredmény?".

Ha annyira jól informált vagy az ötödik emelet ügyeiben, akkor jól tudod, hogy sok fiatal mérnök sokat számol azért, hogy alternatívákat mutasson fel a MÁV vezető.

Olyan sokan azért nincsenek. Tisztelet azoknak, akik végre ezt megcsinálták, kiszámolták. Korábban kellett volna - lehet, hogy nem itt tartanánk.

Sosem firtatom, hogy mennyit lopsz és miért nem rúgtak  már ki a búbánatba mert felesleges vagy.

Szerintem az ilyen stílus hatodik sör után mehet el egy külvárosi kocsmában és nem itt.

Olvasd el akkor a hozzászólásomat, légyszíves, mert nem külvárosi kocsmai stílusban írtam.

Szívesen beszélgetek sokmindenkivel személyeskedés nélkül.

Szerintem az index is éppen arra való - beszélgetésre.

Tisztelettel:

Tóth Péter

Előzmény: monor-21 (17637)