Törölt nick Creative Commons License 2006.12.18 0 0 17645

A Kiskőrös-Kalocsa vonal sincs átgondolva szerintem. Én csak pénteken vagy szombaton, valamint vasárnap utazom vele, de ezeken a napokon tele van, főleg a Budapestre utazó vagy onnan jövő diákok és dolgozók miatt. (Azt nem tudom, hogy hétfő-csütürtük közt mennyien utazhatnak rajta.)

Beszéltem 1-2, a vonalon dolgozó vasutassal és ők sem értik a logikát. Másfél évtizede a mellékvonalak tudatos rombolása zajlik az extrém menetrend összeálítása által (nemcsak itt, hanem az egész országban), hiszen délelőtt 11 körül ki fog rajta utazni, amikor a fél ország iskolában van vagy dolgozik?! Továbbá ahhoz képest, hogy ez egy kis 31 km-es vonal, a teherforgalom nem elenyésző, ráadásul a Kiskőrös-Kecel közti szakasz egy részét tudomásom szerint nemrég újították fel (1-2 éve),  tehát költeni se nagyon kellene rá az elkövetkezendő években. Továbbá úgy hallani, van olyan Kalocsához közeli svájci cég, amely direkt azért ruházott be, mert ígéretet kapott a vonal Dunáig történő meghosszabbítására, amiből ezek után nem lesz semmi.

Továbbá az egy büdös nagy kamu, hogya a vonal megszüntetés után majd busszal el lehet jutni a kívánt helyre. (Elég megnézni a Volán és MÁV menetrendet, tökéletesen látszik.) Ugyanis vasárnap szinte a lehetetlennel egyenlő a feladat (Kiskőrös felé), míg Kecel, Kalocsa irányába hasonló a helyzet, de egy fokkal jobb, mert el lehet érni a buszt, ha a vonat nem késik a menetrendhez képest 15 percnél többet (ami nem nagyon szokott a MÁV-nak sikerülni). A "kunsági volántársaság" járata ugyanis nem várja meg (ezúton csókoltatom őket) azt, hogy beérjen a vonat, inkább elindul kevesebb utassal. Tehát, nagyon necces.