fel4elni Creative Commons License 2006.12.17 0 0 59
Philips, Remington, Braun villanyborotváim voltak, a 36... év alatt kb . Nagyon erős szakállam van, van, hogy naponta 2x (+1?) is használom.

A zsilettek belemennek félig a szőrszálba, de az olyan erős, h néha nem tudják elvágni, inkább kitépik. Igy 6-6 évenként teszek egy újabb kísérletet, hátha. A fodrász, hajvágás után az oldalszakállnál amikor a borotvakéssel nekiáll, két sikertelen kísérlet után egy másikat vesz elő a fiókja mélyéből.

Namármost. A villanyborotvák. Ugyebár a lyukon be kell jutni szőrnek, az pedig valamilyen irányba nő. Nyilván ezzel az iránnyal szembe mozgatjuk a borotvát, a keresztbe mozgó kés pedig elvágja. Nade mi van a körkésesnél ? Hát ahol nem keresztbe, hanem akár hátra mozog a kés, hát nem vágja el, hanem húzza. :-)
Nem is sokáig húzta egyik sem...
Maradtak a rezgőkéses Braunok.( A rezgőkéses Remingtonnak is olyasfajta késrendszere van, mint a körkéseseknak, holttér, vastag az arcon csúszó rész, tehát otthagy. Meg otthagytam én is ezért. )

Tehát Braun.

A legelső és a legnagyobb szitájú kb 5 szitát szolgált ki kb 15 évig, s hamar megtanultam, a szitarészre nagyon kell vigyázni, mert a legkisebb utésre ha nem is azonnal, de kilyukad. Merthogy ott kicsit meghajlik a szita és kés szépen ott fexik fel... osz lyukaszt, széttép... Egyébként ezt típust lekoppintották az Ivánok, jól-rosszul. Nem kell ok nélkül szitát, kést venni kést különösen nem, vettem... s nem történt semmi a régihez képest.
A következő, már kisebb szitájú , de még mindíg lengőmágneses az 5428-as, még megvan, lyukas szitával. Merthogy Fél éve vettem egy szintén rezgőkéses, de forgómotor+excenter elvű 3710-est.
Na ezt nagynagy elégtétellel tudnám szétverni a konstrutőrök fején, majd a darabokkal megnyúzni őket, nassként pedig lenyomni a torkukon. Mert: egy erőtlen vicc forgómotorocska végén egy 3mm átmérőjű pvc tüske az extenter körhagyója, ami jobbra balra huzigálja a kést. Amikor feltűnt, hogy már 25 percig tart a borotválkozás szétszedtem : és a tüske már csak 05mm volt. Pár hónap után . Ekkor persze már alig huzigálta a kést, csak én a szakállam, vele. Jó, belegyógyítottam egy réztüskét. Az meg az ellendarabot ette meg két hónap alatt. Egyék meg a fröccsöntött gagyi játéxerüket. Súrlódó, kopó csapágynak tejfölöspoháranyag. Nesze fogyasztó.
Holnap megyek a régi lengőmágneseshez szitát venni...

Tényleg hová is?
...merthogy rég voltam...
hát tudjátok, h mit guberáltok a fa alól... :-)