Szerintem a Hayekékkel más baj is van!
Amennyit le lehet szűrni tanulmányaikból, alaptézisük kizárólag a szabad piacra korlátozódik és ennek vetik alá az összes társadalmi mechanizmus.
Ha megpróbálnák fordítva, talán könnyebben észrevennék a társadalmi elvárásaikban megfogalmazott csapdákat. Ezek közül csupán csak egyik az általad megfogalmazott: "egy árva gondolatot sem találtam a szabadpiaci csapdamechanizmusokról, amelyek maguk számolják fel a szabadpiacot, kiváltva ezzel az általuk erősen kritizált korrekciós technikákat." A másik a "pozitív diszkrimináció csapdája. Sokkal több is rejlik az elméletükben.
A Hayek-féle elmélkedés emiatt ugyanolyan veszélyeket rejt magában, mint az eltúlzott nacionalizmus (nácizmus), az eltúlzott kollektívizmus (kommunizmus).
A Hayek Társaságban becsülendő, hogy legalább észreveszik az anomáliákat, de igazán nem tudnak mit kezdeni velük.
Ez az én meglátásom. Véleményem pedig az, hogy emiatt fog megbukni is, két hasonlóan egyoldalú elődje mintájára.
Amíg a három fősodratú ideológia minegyike teljesen kizárja a másik kettőt, mégpontosabban ellenségének tekinti azokat, addig a hármasegységre predesztinált szubjektumok egyikkel sem fognak tudni igazán mit kezdeni külön-külön.