Szia!
Én két féle dolgot is készítenék belőle. Egyik sem bonyolult (sőt!) és valamelyik csak ízleni fog;)))
1. Ujjnyi szeleteket vágj a tonhalból, kicsit sózd és borsozd, dörzsöld meg friss zúzott rozmaringgal (legjobb, ha a szeletekbe is dugdosol pár darabot. Vékonyan kend meg olajjal, és grillezd meg sütőben. Gombával és citromlével isteni. (grillezés közben -a fordítás után- kis pecsenyelével öntözd meg a már grillezett felet, így még omlósabb lesz a hús). Ezt simán sütőben, sütőrácson is készítheted (ahogy írtam is) akárcsak a másikat:
2. Egy hőálló tál alját hámozott, és vékony szeletekre vágott paradicsommal béleld ki. Sózd, borsozd, és locsold meg kevés olajjal. Szórj rá sok-sok friss, vágott bazsalikomot, majd tedd 200 C-re előmelegített sütőbe és kb. 5-7 percig süsd így magában. A halat és mozzarellát vágj nagyon vékony szeletekre. Amikor a paradicsom sütési ideje lejárt, vedd ki a sütőből, és szépen fedd be a vékonyra szelt hallal (sózd, borsozd, és olajozd kicsit a tálba tevés után a halat), majd az egészet fedd be a vékonyan szeletelt mozzarellával. Tedd vissza a sütőbe, kb 5-6 percre. Mennyei.
Remélem tudtam segíteni, üdv: dy