vrobee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 17617
A "tömeg" közlekedtetése nemcsak a vasút esetében veszteséges.
Csak nem mindegy, mennyire.
A volánok gyakorlatilag csak az árkiegészítést kapják meg, és nullszaldó körüliek. (A távolságiak nyereségesek, a falujárók negatívban vannak.)

évi 350 milliárd forint bevétel kiesést jelent az állami költségvetésnek az ingyenes parkolás és gépkocsi tárolás.
Szerintem is mi a csuda ez? :)
Nekem évente 10 milliárd forint bevételkiesést jelent, hogy nem fizet nekem minden magyar állampolgár 1000 forintot....

Az autósokon egyáltalán nincs kis anyagi teher, csak - szerintem - nem jó rendszer szerint. Átalányban szedik be a lóvét (benzinadó, súlyadó), pedig igazából a városi-városkörnyéki autósok okozzák a nagy kárt. Csinálják a dugót, amivel a saját és mások idejét rabolják, amivel hihetetlen károkat okoznak (plusz eü., plusz városkép, turizmus stb...). Ha mindenki BKV-zna, akkor összességében sokkal olcsóbbra jönne ki.

Ezzel szemben hogy Pista bá' a tanyára a zsigulival jár ki, az nem sok vizet zavar, és nem is igazán lehetne őt oda olcsóbban kijuttatni.

Köztes eset a helyközi, ahol egy súlycsoportban lehet a tömeg- és egyéni közlekedés a valós költségeket tekintve is.
Előzmény: vicinálisbarát (17613)