Dydand
2006.12.14
|
|
0 0
861
|
Szerintem simán paprikás-borsos lisztbe forgasd. Tudom, ez első hallásra nem olyan nagy durranás, de ha kicsit utána olvasol alapvetően így készítik (és így jön ki -szerintem- legjobban az íze) A vendéglőkben általában így készítik. Ne rontsd el semmilyen spékeléssel, ez nem csuka, hogy száraz lenne a húsa és nem busa, hogy ízetlen legyen (bár én a busát is imádom;) A gerincét vágd be belülről két helyen (vigyázz: ne vágd át) vagy inkább csak roppantsd meg kicsit, így egyben befér egy nagyobb serpenyőbe, ahol kunkorodva mindkét oldalát max 5-7 percig süsd. Egyébként csak úgy lenne kunkorodott ha a száját és a farkát összekötnéd, de az macerás. A szájába sütés előtt tegyél egy akkora krumplit, amekkora szépen kitámasztja, ezt sütés után távolítsd el, és tegyél a helyére citromot. Van, aki a szeme helyére olivabogyót tesz. Vajat használj zsiradéknak ne margarint vagy olajat !!! Ha ez túl csóró megoldásnak tűnik (pedig a hal íze a fenti módszerrel jön ki a legjobban), akkor filézd ki, sózd, kevés vajon (mégegyszer ideírom: NEM margarinon, vagy olajon!!!) süsd át, de roston is finom lesz. Aztán öntsd nyakon valamilyen szósszal vagy raguval. Legelterjedtebb és legáltalánosabb a Kárpáti mód, azaz a kapros rákraguval készített. Isteni finom. De egy sabayon, vagy hollandi mártás is nagyon finom hozzá, egy egyszerű besamellről már nem is beszélve. Üdv: dy |
Előzmény: pof (860)
|
|