vrobee Creative Commons License 2006.12.13 0 0 17534
Itt most az utolsó biztosítékom is ki lett verve. Ennyi volt.
Pedig én igazán nem akartam :o

Abból indultam ki, hogy Magyarországon a vasút elhanyagolt, lemaradt, lezüllesztett helyzetben van és ezért már nincs rá igény.

Ez már eleve pontatan.

Magyarországon a vasút elhanyagolt, lemaradt, lezüllesztett helyzetben van, és ennek ellenére van rá igény.
Amit én állítok, az csupán annyi, hogy nem minden részére. Nem is kell az egészet egy kalap alá venni.

"- Anyám, ki beszél a 300km/h sebességű vonatok busszal való helyettesítéséről???"
szerintem magadtól is rájössz, hogy ez speciel szóba sem került.

"Mennyi történt volna a buszokkal, ha nekik kellett volna ezt az embermennyiséget 300 körüli tempóval autópályán leszállítani?" - írtad korábban.

Ott a hiba, hogy az egész vasutat hasonlítgatod úgy általában a buszközlekedéssel. Abból persze, hogy nonszensz dolgok jönnek ki.

Éppen ezért teljesen fölös a nagysebességű vonat idekavarása. Tökéletesen irreleváns, hogy milyen a TGV meg a pályás buszok baleseti statisztikája. A mellékvonalakról van szó.

---

Persze beszélgetni lehet róla, hát tegyük! (Csak ne vonjunk le belőle következtetést akkor, ha a kistérségek közlekedési lehetőségeiről beszélünk.)

Nyilván tudod, hogy a TGV sem csak saját pályán megy, másrészt az ICE is mehet 300km/h -val. Hogy melyik közlekedik arányaiban több nagysebességű szakaszon, az hogy jön ide?
Az ICE konkrétan 200km/h-s pályán ment, ami nem német gyorsvonati sebesség (akkor sem, ha a hagyományos járművek némelyike tudja).
A duoblokk kerék meg elszállhatott volna mondjuk egy újépítésű viadukton full tempónál, de teljesen mindegy: arra volt példa, hogy nagysebességű vasúttal is történhet baleset.

---

Azért ha egy mód van rá a jövőben sem fogom kikérni a véleményedet az ügyben, ... Tietek az utolsó szó.
Nem te kérted a véleményemet, hanem én írtam le magamtól :) . Ez egy szabad fórum. Itt bárki bármiről írhat az MM határain belül. Én pl. senkit sem szeretnék kioktatni. Beszélgetek, vitázok, és közben az én nézőpontom és érvrendszerem is alakul. Szerintem nem érdemes megsértődni. Persze lehet!
Előzmény: OKU30 (17530)