Tisztelt Vrobee!
Itt most az utolsó biztosítékom is ki lett verve. Ennyi volt.
Utoljára még megkisérlem összefoglalni a dolgokat azok számára akik nem képesek vagy nem hajlandók felfogni, hogy miről megy a vita:
Abból indultam ki, hogy Magyarországon a vasút elhanyagolt, lemaradt, lezüllesztett helyzetben van és ezért már nincs rá igény. Az ezt kiváltó okokkal kellene foglalkozni, nem megszüntetni a vasutat, hanem helyreállítani a becsületét, hogy újból igény legyen rá, ahogyan az a művelt világban szokásos.
Konkrétan amihez sikerült hozzászólnod, ott pedig annak a cáfolatáról vagy megerősítéséről, hogy a buszközlekedés biztonságosabb mint a vasúti. Igy, egyszerűen, általánosságban. Nem Magyarországon, hanem bárhol, nem egy adott sebesség alatt vagy felett, hanem bármilyen sebességnél. nem csak a kék szinű buszok és rózsaszín vonatok esetében, hanem színtől függetlenül.
"- Anyám, ki beszél a 300km/h sebességű vonatok busszal való helyettesítéséről???"
Próbáld figyelmesen végigolvasni a hozzászólásokat, szerintem magadtól is rájössz, hogy ez speciel szóba sem került.
'- Talán hallottál arról az esetről, amikor egy ICE magára döntött egy hidat. (Ja, hogy az nem TGV...)'
Lehet, hogy megrázkódtatás lesz, de annak ellenére hallottam róla, hogy vasúttörténelemmel és járműstatisztikával foglalkozom. Igaz kisbetűvel jegyzem meg, arról is hallottam, hogy nem neubaustreckén, hanem egy updatelt szakaszon történt (Eschede) és normál német gyorsvonati sebesség mellett. Azért nem az ICE volt a konkrét példa alanya, mert minden helyzetben vagy 100 km/h-val lassabb mint a TGV, a rekordot is beleértve.
"Ezt nem azért írom, hogy érveljek bármi mellett. Csaxólok, hogy semmi értelme, hasra kiválogatott, totál nem idepasszoló megállapításokkal előhozakodni."
Köszönöm a kioktatást, azért ha egy mód van rá a jövőben sem fogom kikérni a véleményedet az ügyben, hogy mi az értelmes, mi az idevaló, és mivel hozakodhatom elő hozzászólásaimban.
Tietek az utolsó szó.