Elmondtam, mitől fals, válaszoltam Neked, mire elbeszéltél mellettem (gyógyszergyártók és műszergyártók - Te hoztad fel, én reagáltam, mégis mellébeszélésnek minősítetted).
OK, lehetnek hasonlóan gondolkodók (így is értettem különben), de a lényeg mindig egy, akármennyire is különbözőek: szükségük van (szükségetek van) ellenségképre, akit hibáztathattok, lehordhattok mindennek, foglalkozhattok a magánéletével, aminek semmi köze a pályájához, stb. Ebben közösek a hasonlóak gondolkodók. Sajnos.
Rebondo - talán - legutóbbi jó példájával élve: nem annak örültök, hogy legalább idáig támogatott volt a gázfogyasztás (pedig a Horn-kormány idején is felvetődött, hogy meg kell ezt változtatni, de a Horn már nem futott neki, az Orbán pedig - aki ugyanúgy tudta ezt - populizmusból nem nyúlt hozzá), hanem most nagy a morci, hogy átalakul a rendszer. Ez egy negatív (csak negatív) hozzáállás, ami attól függően, ki vezeti be, sötéten és automatikusan elmarasztalóan látja a helyzetet, egészen a nemzethalálig, a saját vezérrel szemben ugyanennyire elfogult, ellenkező előjellel, mondjon bármely csacskaságot is.
Ha nekem címezted az okos liberálist, azaz ezt: "Borzasztó lenne mindent tudni és mindenkinél okosabbnak lenni. Ergo: borzasztó liberálisnak lenni." - elmondhatom, tévedsz.
Tudod, olyan szakmában dolgozom, amelynek témaköreit napról napra érinted. Ha tévedsz, kijavítom, akár századszor is, mert hidd el, a "félműveltség", a csak "politikai okból" pufogtatás szakmai nonszenszekkel párosítva, elég elviselhetetlen.
Lehetne a tényszerűségnél is maradni, az valódi vita és érvelés lenne. Erre teszek most Neked javaslatot, ezt szeretném - ha lehet - végre elérni: tényleges beszélgetést és vitát, valós érvekkel és igazi tényekkel.