Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 1837
Rossz a feltételezésed.
1. Nem csak a mieinkkel találkozom.
2. Nem veszek mindent személyes sértésnek, sem sertésnek - bár az utóbbi jobban jönne egy disznótor erejéig.
3. Hasonszőrűek: tiszteld meg a másikat azzal, hogy inkább hasonlóan gondolkodóknak hívod őket. Közöttük nem a vita a lényeg, hanem az összecsiszolódás. Mert az alap azonos, de a részleetkben rengeteg a vita. Többször megírtam már, hogy a jobboldal egyik végétől a másikig ugyanolyan tagolt, mintha az MSZP közepétől től a Fidesz közepéig néznénk. Sőt, baloldali történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ott pl. előbb nyírják ki a veszélyes belső ellenzéket, mint a külsőt.
4. Ha ellent mondok nektek, az nem a zaklatásra adott ütés, hanem a válasz a vitában. Úgy látszik, a liberális oldal nem szereti, ha ellentmondanak nézeteinek, és mindjárt azt hiszitek, hisztizünk. Nem. Vitázunk. Mert nekünk is vannak - minő hihetetlen felvetés - érveink. Még ha azokat rögtön téveszmének, fals információnak becézitek is. Mert én pl. nem vagyok birtokában a bölcsek kövének. Nem is szeretném. Borzasztó lenne mindent tudni és mindenkinél okosabbnak lenni. Ergo: borzasztó liberálisnak lenni.
5. Beszélgethetünk, de kettőn áll a vásár. Nem kezdem, de vissza fogok ütni, ha ütést kapok.
6. Érdekes: ha a Népszabadságról számolgatják, hányan olvassák, 3 fölötti as példányszámra vetített olvasó. Jobboldali lapoknál ez mindjárt kevesebb lesz. Pedig az évek alatt szinte minden érdihez eljutott egy-két szám. Mindenki tud rólunk, de ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki szeret. De hatásunk az van. Igaz, kevéssel nyert a Fidesz októberben, de ha ehhez 4-5%-ot hozzátettünk (és ennyit biztos), akkor az Érdi Lap volt a mérleg nyelve. Ne becsüld le a sajtót! Azt is tudhatod, hogy egy újságban másképpen kell megírni a dolgokat, mint ahogy pl. baráti társaságban előadod. Attól függ, milyen a fogadó közeg. Egy értelmiségieknek szóló folyóiratba másképp írnék, mint a Buci Maci magazinba.
S a fals információkat ki kéri számon? Először közöljétek, mi a fals, mitől fals, és mi szerintetek a nem fals? Mert általában beszélni a levegőbe, könnyű.

Ennyi.
Előzmény: kígyószisz (1833)