Zicherman Istvan Creative Commons License 2006.12.10 0 0 1047

Nem tudom, hogy Magyarorszagon beszerezhető e. Ezek finn meg japán fém és műanyag festékek. Gondolom helyi megfelelőt is lehet hozzá találni, mert a festéken annyira nem múlik, jóval nehezebb előkészíteni a felületet, mert ehhez szét kell szerelni az egészet, leválasztani (és különválasztani) a fém und fa, und műanyag alkatrészeket, és mindet külön-külön kell kezelni.

A legmacerásabb kifőzni a fémalkatrészeket szappanos oldattal bőven dúsított lobogó vízben (mint ahogyan azt, p.l., tartós tárolásra szánt fegyvereknél szokás, hogy teljesen zsírmentesek legyenek a felületek, illetve kiázzon a mikrorepedésekből a kosz, stb.), és utánna csontszárazra törölni (vannak perverzebb emberek, akik sütőben szárítják; mi tovább mentünk - beraktuk a szoliba:))

Utánna megint csak macerás feladat eltávolítani az eredeti festést.

Ezután ismét megismételjük a főzést-szárítást.

Ezután jöhet a kézmosás, és a felület előkészítése. Man, aki ahhoz, hogy jobban tapadjon a festék érdessé teszi a felületet. Én ecettel szoktam (mint ahogyan a k..vák a tánc-rudat, hogy ne csússzon), utánna nagyon vékony alapozás....

Fú, ha valakit érdekel a művelet - majd közkívánatra leírom. OK?

Az optika festése az meg egy külön, rendkívül macerás feladat:(((( Utánna meg jönnek a fa vagy műanyag részek...

Rövidre fogva - be lehet szerintem pótolni helyi festékekkel is (p.l. meg lehet keresni a művészellátót, vagy valami restaurátorokat). Sajnos a festékmárkák leírása nekem budapesten van:((

Ja, festéshez meg tökéletesek a ,,Tamiya" aerographok (festékfúvók).

Mondjuk az SzVD az három ember egy heti munkája volt. De olyan is lett!!!

Szóval, ritkán vagyok megelégedve, de erre kifejezetten azt mondom, hogy jó lett. Úgy elmegy.

Tiszteletem:

Z.I.

Előzmény: recon (1046)