Szerintem vagy Te beszélsz el másfelé, ugyanúgy, ahogy írod, vagy nem emlékszel, mivel indítottad a beszélgetést, amire válaszoltam. Azzal vádoltad a kormányt, hogy a gyógyszergyártók érdekeit képviseli, na meg a műszergyártókét.
Ezt vitattam, javaslom (újra), nézz utána, milyen különadók terhelik a gyógyszergyártókat ez év őszétől, az új gyógyszertörvény szerint, amelyet senki más nem fizet (ez kifejezetten rájuk van szabva), tehát Te sem, hacsak nem vagy gyógyszergyártó. Íme, a sok közül egy link a Napitól,
Megsarcolt gyógyszergyártók, amely egyáltalán nem arra utal, hogy a kormány az ő érdekeiket képviselné, sőt, nagyon is ellentétesen "sanyargatja" őket. Én ugyan nem sajnálom a gyógyszergyártókat, mert tényleg van miből, azonban az nyilvánvaló, hogy ha nekik akarnának kedvezni a kormányék, nem váltanának ki ekkora tiltakozást a gyártókból, tehát egyszerűen tévedés (hogy udvarias legyek), amit írsz.
A részvényesek magatartására is azért hivatkoztam, mert azon lehet lemérni a legközvetlenebbül, hogy a vadonatúj kormányzati intézkedések kedvezőek-e a gyógyszergyáraknak, vagy nem. Le is lehet mérni: nem.
Ehhez képest nem értem, miért írod, hogy a kormány a gyógyszergyárakat "képviseli" a lakossággal szemben, holott a helyzet ebben éppen az ellenkezője.
A műszeripar úgy vetődött fel, hogy szerinted azt is "képviseli" a kormány szintúgy, pedig ha eladja a kórházakat, a műszergyártóknak sem lesz kinek műszert gyártaniuk.
Emlékeztetőül, erre válaszoltam:
"Az egészségügyet amúgy is a neveléssel kellene kezdeni, szemléletváltással, egészséges életmódra oktatással stb. Csak akkor hol van a gyógyszergyárak meg a műszergyárak haszna? Meg hol lehet privatizálni pl. a szabadsághegyi meg hűvösvölgyi ingatlanokat?"
Az első mondattal még egyet is értenék, de mivel hozzátetted a többit, azt (és csak azt) kénytelen vagyok vitatni, hiszen nem igaz, amit írsz.
"Erről szól minden nálatok. Ezt véditek nagy lendülettel. Mert remélitek, hogy néhány morzsa nektek is jut. És nyilván jut."
Szerintem ezt is kár volt hozzátenni, de ahogy gondolod.... Én mindenesetre bérből és fizetésből élek és nem szeretnék másból, morzsákból pedig végképp nem.
Valószínűleg mindenki magából indul ki.