kígyószisz Creative Commons License 2006.12.09 0 0 1766
Én sem értettem soha, hogy miért vagytok ennyire tájékozatlanok, amikor pedig ömlenek a hírek innen-onnan.
Pl. itt van rögvest a "gyógyszergyártók érdeke", amelyet hirdetsz Te, a kurucinfo, az MNO, stb. - Te is többedszerre írod be ezt a topikra.
A gyógyszergyári papírok két hónap alatt a tőzsdén mintegy 30 %-os veszteséget szenvedtek el, azon egyszerű okból, hogy erőteljesen - a korábbiaknál sosem látott mértékben - sújtja őket a különadó, évi sokmilliárd Ft összegben. A gyógyszergyártók szövetségének elnöke (amúgy a Richter vezérigazgatója) tett is egy nyilatkozatot, amitől a részvényesek menekülőre fogták és odacsapták a papírokat, ez még most is folyik. A két gyógyszerpapír az év vesztese a tőzsdén.
Mindez a kormány szorongatásai miatt van, éppenhogy sújtja őket és nem dédelgeti, ez köztudott, mégis csak írod, csak írod, csak írod, mert ezt írják a többiek is, mindegy, hogy igaz vagy sem.
És még Te beszélsz reklámpszichológiáról..... Hmmmm.
Megjegyzem, már tavaly és azelőtt is sokmilliót (2005-ben és 2006-ban százmilliós nagyságrendű összeget) fizettek be a gyógyszergyártók a kasszába, de jövő évtől ez az új különadó már milliárdos nagyságrendű lesz.
És ezzel együtt is, igaza van a kormánynak, az oep nem finanszírozhat ennyi pluszterhet.
Ugyanez vonatkozik a Btk-ra is, már hónapokkal ezelőtt megmondtam, hogy nem áll meg ilyen bűncselekmény, akárkiről legyen is szó, mert ahhoz az kell, hogy a saját anyagi haszonszerzésére törekedjen egyenes szándékkal az illető (ez másodikos tananyag az egyetemen), de azért beírjátok újra és újra, pedig nem igaz, sőt.

Vagy emlegethetem Kuchen esetét a százhalombattai "földgázzal", amelyben az sem zavart Benneteket, hogy a MOL-nak semmi köze nincs a gázszolgáltatáshoz.

"Csak akkor hol van a gyógyszergyárak meg a műszergyárak haszna? "
Az előzőre már válaszoltam (a kormány jelentősen megnyirbálja a gyógyszergyárak hasznát, épp erről szólnak a mostani történetek), de mi van a műszergyárakkal? Milyen műszergyárak? orvosi műszerekre gondoltok? Ebben nem vagyok elég tájékozott, de vélelmezem, hogy ilyesmit tán nem is gyártanak itthon, vagy nem eleget.
Ha eladják a kórházat, azzal szerinted növekszik a műszergyártók haszna?
Előzmény: Törölt nick (1764)