A szigetelést most vegyétek meg, vagy várhattok februárig, amikor megint lesz. kőgyapotot elvétve kapni már, üveggyapotból is sok fogy, és helytől függően 30-40% árbeli eltérést is tapasztalni....
Én most vettem isover domo-t annyiért, amennyi a közeli - egyébként teljesen korrekt árakkal operáló - tüzépen a nettó ár.
A helyetekben vagy letennék 2*10 cm gyapotot kötésben, vagy ha nem akartok egyszerre ennyit, akkor 1*14 cm-t. Ezek járatos méretek, szinte bárhol kaphatók.
Leterítés és szállítás szempontjából a tekercses roll változatok a legkönnyebben használhatók, de ezekből nekem vagy a Knauf 0,040 classis (van 0,044 is, ami gyengébb), vagy a thermolan(?) LHF (az Elf gyengébb), vagy az isover domo (a rio megintcsak gyengébb) a szimpatikus. Kőgyapotból a rockwool rollrock és a toplan tekercses változata egyaránt jó, de pest környékén már nem nagyon találtam, csak "aranyáron" (a domo 578 Ft/m2 volt, roll változatú kőgyapotot 780 Ft/m2 alatt nem találtam, a multirockkal pedig kell egy kicsit vacakolni lerakásnál, előtte megszállításnál, és ez is 700 Ft/m2 felett van, ahol még kapni egyáltalán...)
Ha járható padlást akartok, az egészen más terület, arról talán a hőszigetelés topikban volt szó 1 hete.