Erre való a licitrobot. Persze, van olyan perverz, aki rohan haza, hogy jelen legyen az aukció végénél, de a robot mindent elintéz. Ezzel nem kell kivárni az utolsó fél órát, nem kell attól tartani, hogy pont akkor megszakad a net, nem kell hozzá belépni az ebay-re sem, sőt, amiatt hogy külső szerveren van, még a gépedet sem kell bekapcsolni. Ráadásul a licit végééig még módosíthatod a maximális licitedet, és az általam eddig használt robotok figyelmeztető levelet is küldtek, ha az aukció lejárta előtt a legnagyobb licit meghaladta az általam beállított maximális összeget.
A kivárással nekem mindig bajaim voltak, ugyanis a legtöbb ebay-felhasználó már robottal licitál. És hát a bitek sebességét kézzel túlszárnyalni már a buddhista önfegyelmen is túlmutat. Az meg csak hab a tortán, hogy robottal is veszítettem már el licitet úgy, hogy öröm volt nézni. Igen, benne van, hogy 50 centtel bukod el a licitet, ilyen is volt már velem, és majdnem megütött a guta. Ez pont akkor volt, amikor adv bukócsövet akartam venni. :-)
Sohasem értettem azokat, akik messze az aukció lejárta előtt elkezdenek licitálni, mert magukkal szúrnak ki, az meg még nagyobb értelmetlenség, ha valaki kézzel megteszi az általa vállalható legnagyobb összeget, ha az aktuális licit jóval alacsonyabb.
Körte