taposás
erózió
zaj
levegőszennyezés
olaj folyás
oké, akkor ebben a sorredben...
Taposás
Tudod-e, hogy a fűnyír traktorkon miért van széls kerék? (kb. olyan mint a qadokon?)
Nem - nézz utána... Elvileg a qiad négyzetcentiméterre jutó terhelése kisebb mint az emberi csizmáé... Persze, aki kapartatni akar... (na, ja, de csizmával is ki lehet rugni a földet - ha akarod...)
erózió
Ezt nem értem - de én köttudottan alulművelt vagyok... (bár gondolom, ha nem kapartatt, akkor itt sincs gáz.)
zaj
a normál quadok zajszintje teljesen normális - hangos meg bármi más is lehet... igy pl. engem sokkal jobban zavar a rádiót hallgató turista... (erről majd megkérdezem az állatokat is... :-))
levegőszennyezés
Az átlag guad 200-600 köbcentis négyütemű, euro 2-es normáju motorokkal készülnek, az újabbak már katalizátorral... szerintem a 10-20 éves gépjárművek károsanyagkibocsájtása sokkal károsabb... nagyságrendekkel.
olaj folyás
Most bocsáss meg, de halálra röhögtem magam...
te komolyan láttál már quadoból olajat folyni?? Ezekben max. 2-3 liter szokott lenni, ha ebből elfolyik fél liter, akkor annak a mocinak már annyi is...
Hidd el, hogy nincs olajfolyás.
Összeségében szerintem még mindig nem a quaddal van a baj, hanem egy-két állat quadossal... Tessék átkaitokat rájuk koncentrálni - a többieket meg élni hagyni. :-)