mindenszentek
2006.12.06
|
|
0 0
4218
|
hogyne, nekem főleg és nincs is egyetlen egyforma igazság tehát méginkább.
nem ugyanarról beszélünk...esetleg...
ha előtte tele voltunk akkor nincs újjászületés! akkor relatíve hülyén halunk meg (megyünk vissza a semmibe) és kész.
az a jó... ha sosincs tele!...hanem kb folyamtosan áramlik...a tévedés, elégtelenség, tökéletlenség stb. el, a stb-meg ide hozzánk.
az újjászületés nem egy egyszeri dolog, hanem inkább folyamat mint a megvilágosodás és a megtérés, bár kétségtelen ránézésre inkább pillanatnyi...
...ha tegnap azt gondoltam pl hogy isten szakállas bácsi, ma pedig azt gondolom nem szakállas...végső soron meghalt vmi és új született helyette bennem..az én...megváltoztam stb.
persze ha így nézzük...akkor a megfelelő helyre kerül a belső folyamatok jelentősége is...mihez képest az újjészületés főleg kívülről szokott elképzelve lenni...mint csoda persze.
mittomén:-) ilyesmi
All speech, action, and behavior are fluctuations of consciousness. All life emerges from, and is sustained in, consciousness. The whole universe is the expression of consciousness. The reality of the universe is one unbounded ocean of consciousness in motion.
- Maharishi Mahesh Yogi
|
Előzmény: guzmen (4203)
|
|