detty21 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 10538

Hát, ugy látszik, amit nem lehet a helyieknek, azt nem lehet nekünk sem...   :)) pasik, hátsó kocsi. rend van kérem.

Mi nem láttuk a metrót, nagyon kevés volt az a három nap Kairóra, nem is tudom, hogy a szervezett utakkal érkezők mit láthatnak. Mindenen végigrohannak és kész?

egy kicsit először megszeppentem, amikor olvastam a srácot a jordán fórumban, akit megkéseltek pár éve Kairóban, de aztán átgondoltam, hogy ez itthon is megtörténhet. Meg néhány barátom figyelmeztett holmi kivágott börkabátjára, hogy meglopták.

Velünk semmi ilyen nem történt, hasonló sem, nagyon kedvesek voltak.

HB- nem azért írtam, Szíria még sokkal biztonságosabb, ez tuti. Azt Jordániával helyezném egy sulycsoportba, tisztaság és biztonság szempontjából, viszont olcsóbb, és nincs turista, ott is járó motorral otthagyták az autókat az összes cuccunkkal együtt, nem értették miért aggódom.

Nekünk jó élményeink lettek, nagyon kedves volt mindenki, amikor látták, hogy kicsit beszélek arabul, még jobban, sokat viccelődtünk. Igy még az elején mérges taxis a végére barátként bucsuzott. Mérges volt, mert képben voltunk az árakkal kapcsolatban, mindig megkérdeztem a szállodában, hogy mennyi ahova menni akarunk. Pl. a bazárig 6 LE volt a taxi. IGen, de visszafelé már sötét volt, és a Khan El Khalili előtt csak a turisták szoktak jobbára taxiba szállni. Ugyhogy miután megmondtam hova akarunk menni, mondta hogy persze... de én mondtam arabul, hogy igen, de 6. Elszörnyedés... 10 mondja ő. Nem, nem , 6. mondom nagyon határozottan. És persze volt aki nem engedett, azt otthagytuk. Állt ott taxi dögivel, akkor elvitt a következő. Háromnál tovább sosem kellett próbálkoznunk. Volt amelyiknek megmondtam arabul, hogy tudom, hogy 6. minek még egy fél órát erről beszélgetni... :)) De napközben a "magabiztos trükköt" alkalmaztuk.

Taxiba megáll: köszönés arabul, megmondtam hová akarunk menni, arabul. Beülünk, megyünk,pénz kikészítve a kezünkben, lehetőleg pont annyi, amennyit adni kell. Megáll. Nem kérdezünk, odaadjuk, köszönünk (arabul), kiszállunk. :)) ezzel jól össze lehet zavarni mindenkit, mert ugye tisztán látjátok Ti is, hogy bennfentesek vagyunk... :)) (esetleg itt élünk, dolgozunk... nem nem, nem tegnap érkeztünk életünkben először... :)) 

Előzmény: Hannibalbarkas (10537)