lalá Creative Commons License 2006.12.05 0 0 1349
-Hűha! Ez tényleg soknak tűnik. Én mindíg úgy próbáltam intézni, hogy 5,2-5,4g/l körüli legyen a vörösborok savtartalma. Ennyire beállítani csak almasavbontással célszerű. Ez viszont, mivel a boraid valószínű lehűltek, meglehetősen macerás. Tehát marad az egy g-os savcsökkentés. Így a borkősav fog egy g-ot csökkenni, az almasav marad, és sajnos hiányozni fog a tejsav kereksége. Javaslom először fél g-nyi mennyiséget hozzáadni és kóstolni. Ha a savérzet még mindíg élénk jöhet a másik fél adag. (Kalkulálni kell az induló savtartalom mérésének pontosságát is.) Az egyéb savtompítási módszerekbe nem másznék bele, mert a K-H-karbonát mellett tettük le a voksot.
Előzmény: gertibor (1348)