Lehet, csak ülni kéne és olvasgatni, mégsem bírom megállni, hogy bele ne szóljak.
Egyik topiktársunk - magára fog ismerni, ha meg nem, nem baj - irományaiból az következik, hogy a kormány összeül reggelenként, s azon törik-törik az okos fejüket, hogy lehetne még jobban kitolni valakivel. Ha kitalálnak valamit, akkor ünnepelnek - de jó, ma jól megszívatjuk a gyógyszerészeket, a kisvállalkozókat, a nagyvállalkozókat, a polgárokat, azokat, akik igénybe veszik az egészségügyi rendszert és azokat is, akik nem, a nyugdíjba készülőket, stb. (mikor melyiket). Lehet, még díjat is tűznek ki arra, aki a legkeményebb szívatást találja ki aznapra.
De ha adott napon semmi ilyen az eszükbe nem jut, akkor egyértelműen a lopáson gondolkodnak. Mit is lehetne ma ellopni? Természetesen mindent, gondolom, a Gazprom is lead jutalékot, hogy kevesebbet fizethessünk, mint a szlovákok vagy az osztrákok, benzinkutak is azért a néhány vény nélküli gyógyszerért, a gyógyszerészek meg vessenek magukra, miért is nem ajánlottak fel!
Ezt a gondolkodásmódot viselem rettentő nehezen. Akár szimpatizálok a kormánnyal (azért lenne ott valós bírálatra is mód, de ezek után?), akár nem, roppantul nem bírom tolerálni és szerintem nem is teljesen egészséges ez a gondolkodásmód.
Azokkal az erkölcsi elvekkel pedig, amelyek szerint élni szeretnék, különösen nincs összhangban.
Igazat adok Neked,csak magamat idegesítem. De hogy hogy vált ilyenné ez a fórum, sok év után, azt magam sem értem.
Néha írok a PoliDilibe, ott egészen más a hangnem, ott profik vannak, érvekkel és valódi vitával (persze, ott sem valamennyi topikban, de a beváltabbakban igen), talán nem is véletlen, hogy egyesek inkább ide írnak - ott erre nem sokáig lennének vevők az ottaniak.