cápaFeri Creative Commons License 2006.12.02 0 0 4801

Ok georgbob, elhiszem.

Én azért csak beleteszem ezt a Performance A1-et! Egyrészt azért, mert ahogy a bolti árakat néztem, a magnatecet is közel 2000-ért adnák literjét, ez meg 2400/l. Egy cserénél 1600 Ft plusz. A nyugodt tudatomnak ennyit megér. Ha 120000 lenne a lacsiban és 10 éves lenne, nem foglalkoznék vele ennyit, hisz azt a pár évet még egy ratyi MOL 15w40-el is elvánszorogná, pláne ha rövöd időn belül eladnám. De jelen esetben más a helyzet, hisz éppen azért akarom ezt a soron kívüli olajcserét megcsinálni, hogy minden rendben legyen addig a 120000-ig! :-)) Egy fémreszelékkel némileg telítődött kisebb áteresztőképesságű olajszűrő és egy szemmel láthatólag valamilyen mértékben elhasználódott sötétbarna olaj a téli párás, dermedt viszonyok között nem tudná ugyanazt a kenést biztosítani a motornak. Pláne, hogy ki tudja, milyen olaj van gyárilag benne arról nem is beszélve, hogy alig félig van a nívópálcán. Cserélek és 15000-ig rendben kell lennie mindennek, oszt jóvan!..:-))

Egyébként az előző új autómnál (opel corsa-b) is így jártam el. Az sem volt sokkal elavultabb, csupán nem 16 billentyű dolgozott benne. Ott is az első 5000 után volt olyan barna az olaj és olyan fémreszelékes a leeresztőcsavarnál, mint utána a 15000-es szervíznél. Ebben a tekintetben -az első 5000 km-es soronkívüli olaj és olajszűrőcserét illetően- meggyőzhetetlen vagyok! :-)) Sokba kerül egy motorgenerál 80000-nél ám! .......Vagy benzintankonként a lityi olaj utántöltésre! Én már csak tudom, mert a corsa és a lacsi között én is töltögettem a bx-be szorgalmasan!.:-))

Hisz mindenki a saját pénztárcájával játszik ki így, ki úgy..:-)))

Üdv!

Előzmény: georgbob (4794)