cápaFeri Creative Commons License 2006.12.02 0 0 4789

Hali Apa12345!

Nem tudom mit tudsz tenni "pech"-lámpa ügyben. Nekem még szerencsére nem volt alkalmam látni menet közben a szép sárga fényét. Pedig rólam sem mondható el, hogy nagyon pörgősen járok, de mielőtt megjött a lacsim, már olvasgattam erről a problémáról itt a fórumban. Ma pontosan fél éves az enyém, még csak 5600 km van benne, talán ezért nem produkálja nálam.

Ami a használatot illeti: az első ezerben sosem engedtem 3000 fölé a fordulatot. Úgy 3000 km-ig szolíd használat mellett párszor elengedtem 4-5000 közé, de rendszerint 4000 ig csak előzéseknél. 3000 km óta viszont előzéseknél bátram 5-5500 -ig engedem. Igazából nekem 3800-4000 alatt nem is megy ha dinamikusabb előzést kíván a helyzet.

Az, hogy csak városban használod nem jelenti azt, hogy nem lehet néha megzavarni, hisz nincs mindenhol trafi. Spec én csak rendőrgyanús esetben tartom az ötvenet, egyébként sem a forgalom tempója, sem a lábam nem bírja 60 alatt, pedig csak kisvárosban élek. (Pest meg külön közlekedéstan!) Ha egész héten csak munkábajárós töszörgésen vagyok, akkor hétvégén egy tankolásra menet vagy bevásárlás felé mindig úgy választom az utat, hogy legyen benne egy kis külvárosi pár km-es szakasz, ahol kicsit ki tudom pörgetni a már megfelelően felmelegedett motort! Havonta meg egyszer-kétszer úgyis megy az ember vidékre, ahol legalább van 20-30 km-es olyan szakasz, ahol még ötödikben huzamosabb ideig sem marad a fordulat 3000 alatt. Normális tempónál (nekem 110-140 nyílt terepen országúton) meg ötödikben is laglább 3200-3800-at forog a motor. Ilyenkor tanácsos a légkondidat is bekapcsolni párpercre!

További jó utat!

Üdv!

Előzmény: Apa12345 (4784)