Sziasztok!! :)
megjöttünk! sajnos, mert még maradtam volna... elég kalandosan sikerült kijutni.
egyelőre még nem tudom mit írjak, majd a jordánba is ide is megpróbálok. Jó volt, rövid volt, sok minden történt, sok mindent láttunk, főleg Kairóban, mert Jordániában csak a barátainknál voltunk, lelki feltöltődés történt, nagyon sok szeretetet kaptunk, jól esett nagyon. Magyar barátaink is élnek kint, meglátogattuk őket, és nagyon örültek nekünk. Sokat nevettünk, jókat ettünk, nagyon rövid volt, sokat röpködtünk ide-oda...sajnos vége...képek vannak, most csak a homokba ejettem a gépet a piramisoknál, de szerencsére semmi baja nem lett. Csak volt némi kapkodás, mérgelődés, megpróbáltak persze átverni, de most ügyesebbek voltunk mint Marokkóban...vagy még nem jöttünk rá...hihihi.
Hát snorkelezni nem próbáltunk, nem volt tul meleg, nagy szél fujt. Viszont nagyon jó kis tengerparti sütögetés volt, nem kellett legyezni a parazsat, kirakták a szélbe egyszerűen. Az egyik kint élő magyar barátnőnk férje eszméletlen finom tonhalat készített nekünk. Minden napre volt egy ebéd vagy vacsi meghívásunk, és még igy is vagy 2 barátunk kimaradt. Nagyon jókat buliztunk.
EGyiptom pozitiv csalódás volt, semmi bajunk nem lett, nem voltak velünk erőszakosak, mindenki tök kedves volt, és örültek nekünk. Olyan helyeken mászkáltunk tök sötétben is este, ahol fehér embert szerintünk kb. 20 éve nem láttak, és mindenki mosolygott, szeretettel fordultak felénk. Lehet, hogy a szőke kislányunk miatt, meg talán számított, hogy sokat próbáltam arabul beszélni. Aki nyomult, azt is leráztam arabul 1-2 perc alatt, sokan kérdezték, hogy kint élünk?
a legjobb sztori ma volt hazafelé az utlevélvizsgálatnál. A vámos vagy ki a turó simán arabnak nézett, és egy csomót kérdezgetett, hogy kettős állampolgár vagyok, vagy mi? és teljesen összezavartam, hogy arabul válaszolgattam. Pedig azért olyan sokat nem tudok még, de már elég jól ment. De hát az arabok között egy szőke kislánnyal amugy is mindent el lehet intézni... :))
képek lesznek, de főleg csak Kairóról, Jordániában nem fényképeztünk csak egyet-kettőt.