kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.12.01 0 0 2

:-) Igen, van, és tartalmasan kiadós!

 

A hagyományosként ismert marhahúslevest a hozzáadott kelbimbó, spiráltészta, és a tányérokba mert forró levesen szétolvadó reszelt sajtika dúsítja:-) . . .  

1x teszteld e kedvenc eledel levesemet!

 

Kelbimbós egytál

 

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csomó leveszöldség (répa, fehér répa, póré, zeller)
  • 50 dkg marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségleves (kockából)
  • 75 dkg kelbimbó
  • 20 dkg spiráltészta
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom
  • 10 dkg reszelt edámi sajt

  • Előkészítés: A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk, megmossuk, és sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, és széles pengéjű késsel szétnyomjuk.
    Elkészítés: A húst, a zöldségeket, a fokhagymát a zöldséglevesben (felforralunk 1 liter vizet, és beledobunk 3-4 zöldségleves kockát) 45 percig főzzük. Közben megtisztítjuk a kelbimbót. A leveshez adjuk, és további 20 percig főzzük. A tésztát 2 liter lobogó, olajos, sós vízben nem túl puhára (10 perc) főzzük, majd leszűrjük. A levest sóval, borssal ízesítjük, és beleaprítjuk a paradicsomot. A tésztát hozzákeverjük, és sok reszelt sajttal tálaljuk.

    Jó étvágyat!
    Üdv.: kulináris

    Előzmény: anisette (1)