feanorthegreat Creative Commons License 2006.11.30 0 0 5783

Sziasztok!

Tegnap éjjel jöttünk haza Párizsból, így most sikerült gép elé ülnöm. Gondolom érdekel benneteket egy kis élménybeszámoló!? A koncert a Bercy nevű sportcsarnokban volt, ami kb. akkora lehet mint a mi Arénánk. Hihetetlen, hogy Párizsban Maiden koncerten megtelik a csarnok, teltház volt, egy szöget nem tudtál volna leejteni. Saját becslés alapján kb. 15000 ember lehetett. Öröm volt látni ennyi embert ROCK KONCERTEN!!! A beengedés kb. olyan színvonalú volt, mint a Pecsában, tehát kurva szar!!! Igazából 8-ra volt meghírdetve a buli, mi ott voltunk háromnegyed 7-kor és 8-ra sikerült bejutni, de akkor még csak félház volt bent! Már javában játszott a Trivium, azt nem sikerült megtudni, hogy volt-e egyátalán Lauren Harris. A Trivium felejthető volt, nagyon szarul volt keverve, amúgy meg ez a hőrgős metál sose tartozott a kedvenceim közé. 9-kor kezdett a Maiden, Doctor-Doctor volt az első intro, utána meg valami klasszikus téma, de azt nem tudom mi. És utána elindult az őrület... Szépen sorban játszották az új lemez számait. Hihetetelenül jól szólt, Dickinson odatette magát, szépen és pontosan énekelt. Nekem élőben jobban tetszett az új lemez, mint a CD-n. A Pilgrim-Longest Day-Out of The sHadows hármas volt szerintem a csúcspont, utána kicsit leült a hangulat a Benjamin Breeg-nél kicsit bealvós volt a közönség. A Greater good of the God-nél felébredt mindenki és a refrént már együtt énekelte csarnok. A Legacy -hoz kihoztak három akusztikus gitárt állványon azon nyomták a srácok, nagyon szépen szólt, Bruce fantasztikusan énekelt. Nem volt olyan érzésem, hogy kár végigjátszani a számokat. Nekem tetszett így!!! Utána jött az 5 régi nóta. Hát igen... Akkor beindult mindenki. Fear of the Dark, Iron Maiden, 2 minutes to midnight, The Evil that man Do, Hallowed be thy name jöttek sorban! Bruce nem is nagyon beszélt angolul, csak franciául! Jól kibaszott velünk, mert nem nagyon értettünk, feleségem fordított néhány dolgot közben. Állítólag azt mondta, hogy 2008-ban visszajönnek.

Egyelőre ennyi... Gondolom Rokko kolléga is ír majd egy-két dolgot. Ja még annyit, hogy elég sok magyar lehetett kint, mert tegap hazafelé a gépen igazi rockerjárat volt, a fele gép Maidenes volt. Volt egy srác a koncerten, akinek címeres magyar zászló volt a hátán, frankón nézett ki!!!

Na csá.