csanya. Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2258
Bulldog

Sokkal jobban áll a helyzet mint gondoltam. Valóban nálatok van a labda mint ahogy írtad. Azt írod lehetetlen az önkormányzati útakból hálózatot összerakni. Miért lehetetlen? Pedig az jó lenne hiszen akkor "csak" egyetlen tulajdonosal kellene engedélyeztetni.

Azt tudod pl, hogy a Magyar Természetbarát Szövetség kap állami támogatást jelzés festésre/felújításra?
Ha lenne hova festeni, ha lenne kijelölhető út ti is kapnátok festékre,eszközökre, figyelmeztető táblákra pénzt.
Biztos vagyok benne, hogy gyalogos túrázók/túristák segítségére is számithattok majd, segítséget útmutatást kérhettek a Teljesítménytúra topikban. Én itt és most rögtön jelentkezem is jelzésfestésre, táblakészítésre ( van maróm, bármilyen szöveget "beírok" egy fatáblába ha kell. Gondolok itt ilyesmire: Vigyázz! A túrista út kvad útat keresztez! Vigyázz a kvad út túrista útat keresztez! ). A jelzésfestés nem annyira egyszerű dolog mint aminek látszik. Elöszőr egy hántoló késsel kell a fa kérgét lehántolni mert ha csakúgy a kéregre festesz rövid életű lesz a jelzés. Fehér alapú szokott lenni a jelzés, hogy könnyen észrevehető legyen. Ezért először egy jelzésalapot kell festeni és ha megszáradt akkor mehet rá az ábra. Sajnos én is csak elméletben tudom. De majd jön a gyakorlat.
Remélem összejön nektek hiszen ez a mi érdekünk is. A békés megoldás.

Az már más kérdés mennyien fogják betartani, hogy csak a kijelölt úton mehetnek.