Dehogy vesszük sértésnek, sőt: megtisztelve érezzük magunkat. :)
Arról van szó, hogy T. Tulajdonostárs nem fér el a 60 nm-es lakásában. Persze van egy csomó „érve”, pl: nem biztonságos a könyék és így nehezebben törnek be hozzá. Hát ez nevetséges, mivel farostlemezből van a leválasztás, szinte magától bedől. Egy rendőrségi riasztó olcsóbb és hatékonyabb.
Meg, hogy az OTP megígérte neki, hogy az ott maradhat. Ez is röhejes, mivel a terveken ez osztatlan közös tulajdon, ráadásul a lépcsőház füstelvezetése tűz esetén itt történik, erre minden szinten elhelyezett kapcsolók vannak biztosítva, amik kinyitják a fönti ablakokat - ergo nem döglik meg füstmérgezésben a fél ház. Persze a leválasztás légmentesen elzárja a lépcsőházat a szellőző ablakoktól.
Felháborító! Az emberi ostobaság, tudatlanság és önzés nem ismer határokat. Ekkora balféket még nem láttam. Ezek után képes, és aláírásokat gyűjt, hogy fennmaradási engedélyt kapjon rá.
Szerencsére egy értelmesebb feljelentette a tűzoltóságon, így ők bírságot helyeztek kilátásba, ha nem bontja el. Persze addig lobbizott a tűzoltóknál, míg sikerült egyéb megoldást találni. (ablakot nyit a leválasztáson) Ettől még nem oldódik meg a közös tulajdon jogtalan használata.
Most azért nyomul, hogy fizetne érte közös költséget.
A slusszpoén, hogy egy másik lakó meg a vészkijáratot zárta le szintén itt a legfelső szinten, úgyhogy ha a naiv áldozat végső elkeseredésében fuldokolva megtalálná a lépcsőház túloldalán füstbe vesző tűzlétra tetején lévő kijáratot, akkor nem tud kimenni, mert a kilincsen zár van. Persze elolvashatja – már ha lát a füsttől és még nem fulladt meg - az ablakra kiírt cédulán, hogy a kulcs a xy lakótól elkérhető (ha éppen otthon van és még van idő és lehetőség visszamenni érte és …..)
Légkondival kapcsolatban: állítólag született rá törvényi szabályozás, így lehet utcait is. Amúgy a falra szerelt hangos, zavarja a szomszédokat, amikor a kompresszor ki-be kapcsol, és nyitva van a szomszéd ablaka, és a szélzaj is elég nagy, nem beszélve a kondenzvíz elvezetéséről. Nálunk pl. egy lakó a másik teraszára vezette a vizet.
Tető valóban kényes, de jó szakemberrel minden megoldható, szerintem. És sokkal esztétikusabb.
Én is szoktam olvasni a tiéteket: mi van a fűtéssel? Megoldódtak a gondok? Nálunk újabb csőtörés, kb. a tizedik. OTP minőség :)