Cirfandlia Creative Commons License 2006.11.27 0 0 1311

Hát szerintem is egy kicsit szerencsétlen laikus hozzászólásra tettél fel irónikusnak hangzó kérdést - honnan véled; hogy a fórumtársnak van akár egy tőke szőlője is, nem pusztán érdeklődő?

 

MÁs: kinél hogy állnak a borok? Nálam - hihetelen az okt. 1-én szüretelt (21MM) és három napra rá forrni kezdett chardonnay még mindíg pötyörög - de lassan a végére ér azért, mert már édességet nem érzek benne.

A rajnait lefejtettem (az is jó sokáig forrt) sajnos kénhidrogénes (LALa: szulid? :)) pedig jutott neki az erjedéskor tápanyag is, nem tudom, mi az oka - talán jó későn permetezték még kénnel a szőlőt. Fejtésután jelentősen csökkent a záptojás, de még nem múlt el. Most derítem, szépen letisztult már; hétévégén újra lefejtem - ha marad a büdösség akkor jön a rézszulfát. vagy mit javasoltok?

A Cirfandliról egyenlőre nem nyilatkozom (Rambo a rizlingjéhez hasonlóan) érdekesen viselkedik...

Előzmény: kaires (1310)