és ennek örömére kiváltom a vadászengedélyt és megyek quadozni az erdőbe... :-)
No jó ez csak poén volt... de azért a tövény tisztelő és azokat betartó kollegák figyelembe vehetnék azt is, hogy olyan törvények kellenek melyeket tényleg be is lehet tartani... Mert most nem sok olyan törvényt ismerek, amit tényleg mindenki betart... Igy ha egy mód van, akkor már a megalkotásnál törekedjünk arra, hogy azt a érintettek nagy többsége be tudjon és akarjon tartani.
S mivel most a quadozásról beszélgetünk, ezért szerintem leginkább még mindig az ő véleményüket kellene kikérni... persze úgy, hogy a többiek érdekei ne sérüljönek.
Mondjátok hogy a quadok azonosítását tegyék egyértelművé... hát ezt szerintem értelmetlen legalábbis, ha tényleg terepezésre használják, mert ott a renszámból, kis táblából egy idő után már semmi sem látszik.
Például az alábbi kép egy teljesen törvényes közút megtétele után készült: http://www.motorozz.hu/img/forum/89187.jpg
Valahogy én az elektronikus nyomonkövethetőségnek tobb értelmét látnám... és a mai technikával már kivitelezhetőbbnek is... Persze törvényt nem alkotnék a kötelezővé tételére, hanem tisztán önkéntes alapon tudnám elképzelni. Ellenben aki használja azt ne maceráják a természetvédők stb-k ha igazoltan nem garázdálkodik olyan helyeken... Az én lelkem ennyitől már nyugodt is lenne - bármikor vállanám a költségeket és az ellenőrzéseket...
Enélkül meg már-már kedvem sincs megállni ha terepezés közben valaki arra utaló magatartást követ el ... :-)