Nagyfefa. Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1755

Örülök neki,hogy végre valaki aki nem a mi oldalunkon ál tisztán látja a problémát!

Én magam is azon vagyok,hogy próbáljam kicsit rendbehozni ezt a viszonyt ezért megalkottuk a quados oldalunkat ahol már két éve próbálunk mindenféléről beszélni!

Ha annyit kérhetek hogy a nevet ami quad legalább próbáljátok meg jól leirni mert szerintem ez is azt tükrözi,hogy nem kötekedni akar valaki!

Tudom sokan nem hogy a nevét de még azt sem tudják,hogy milyen járműről is van szó!

Annyit fontos tudni,hogy két nagy csoportra lehet osztani őket ami a quad és at atv.

Nagy külömbség van a kettő között holott lehet majdnem egyforma motor hajtja őket.

A sport quadokat kifejezetten nagy sebességre,nagy rugóutakkal találták ki és kis súllyal és elég komoly motorerővel rendelkeznek!

Ezekkel a sportgépekkel is van aki rendszeresen járkál erdőbe túrázni de inkább nem ide hanem tényleg zártpályára valók nagy ugratókkal!

Persze minden a vezetőn is múlik ezért nehéz általánositani!

Az ATV vagy túragép ami arra született,hogy nagyon jókirándulást lehessen tenni velük,burkoltabbak nem vernek teli sárral,nehezebbek,legtöbbször öszkerekesek,nem annyira szélesek,magasok,és nem nagy a sebességük.

Ja és legtöbbször autómaták.

Tehát ezek ráadásul nem nagy fordulatszámon üzemelnek inkább nyomatékosabbak és a hangjuk is halkabb.

Azt megértem,hogy egy járművel sem jó az erdőben szembetalálkozni de ha már elkerülhetetlen nagyon sok függ az emberi tényezőn.

Ha én találkozom kirándulókkal próbálok minnél egyszerübben ha kell félreálva akár a motor lekapcsolásával is tudomásukra hozni,hogy nem elgázolni akarom őket.

Ha lovassal találkozom mindig meg kell várni mig elmegy addig pedig le kell állitani a motort!

Sajnos nekem is vannak negativ élményeim akik beálnak az út közepére és azt közlik velem,hogy itt nem mehetek el.

Tetlegességig soha nem mennék el bár volt rá példa mikor csak pici választot el tőle és nem én kezdeményeztem!

Mindenképpen azt tartanám jó megoldásnak ha kijelölnének quad utvonalakat ahol lehet menni ezt akár sebességkorlátozással is összekötni és ezen a részen a gyalogosoknak a figyelmét felhivni erre a tényre!

A szabályokat nem mi hozzuk de talán javaslatokat tudunk tenni és ezek már folyamatban is vannak csak nagyon nehéz kishazánkban bármi féle változtatást átvinni!

Rendszámról meg csak annyit,hogy mi örülnénk ha lehetne mert aki ezt nem vállalja fel az biztosan tilosban akar közlekedni és sajnos ez jelenleg igy van de remélhetőleg változni fog!

Előzmény: Hayloft Ezekiel (1753)