Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 159
Én nem így gondolom, nem volt eleve elrendeltetett a szadi baloldalisága.
A tömegigény sem erre irányult, ezért volt nagy párt a szadi, és ezért választották elnökké Tölgyessyt. A kemény mag persze balos volt mindig, ebben igazatok van, hisz a balfordulatot is ők vezényelték le. Valszeg az okosabbak már ekkor rájöttek a szadi balliberális párt, de a hülyébbeknek -mint pl. nekem:-)- csak 94 után esett le a tantusz.

A liberális alternatíva létezésének időszakában a fidesz valszeg semleges volt, nem volt jobbos vagy balos. Az igazi feszültség máshonnan eredeztethető szvsz, hisz még a szavazók is úgy tekintettek rá, mint a szadi -nem hivatalos- ifjusági szervezetére.
De már akkor sokkal jobb politikai helyzetfelismerés jellemezte őket, hisz a megüresedő jobboldal pozicióját rekordidő alatt foglalta el. Ez benne volt a szadiban is, hogy mégsem ő lett a nagy jobbközép párt nálunk, az egyértelműen az alapítók sara, túl dogmatikusak, és balosak voltak ehhez. *

* bár lehet, most igazságtalan vagyok velük. Egy alapvetően balos gárda mi a francért erőszakolná meg önmagát, mégha hatalmas politikai hozadáka volna is ennek?
Előzmény: gozzano (141)