Úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a legújabb tapasztalataimat, hátha az ötlet közhasznú lesz:
Gondom volt a hálószoba fűtésével, mert egy-két fokkal mindig hűvösebb volt ott, mint a nappaliban, ahol a termosztát működik. Adódik a megoldás: tekerjük feljebb a termosztátot, amíg elég meleg nem lesz a hálószobában! Probléma: ha be van csukva a hálószoba ajtaja, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a termosztát kikapcsolásakor már megfelelő a hőmérséklet.
Na, ezért vettem egy vezeték nélküli termosztátot (12500Ft). Két részből áll: a vevő egységet az eredeti készülék helyére kell szerelni, az adót pedig - ebben van az érzékelő is - oda viszi az ember, ahová csak szeretné és olyan magasságba helyezi el, ahol szerinte az a legjobb.
A rendszer innentől számomra tökéletes. Most a hálószobát mérem, tehát garantált, hogy ott is mindig megvan a megfelelő hőfok. A nappali radiátorait minimumra állítottam és így egyenletes a hőmérséklet az egész lakásban.
Computherm ez is, mint az amit még az első fűtési szezonban ajánlott valaki és ugyanúgy programozható, csak ennek van még egy extrája: mobil. A bekötésnél kicsit ügyeskednem kellett, mert sajnos nem a legmegfelelőbb márkát/típust választottam. Ha valaki hasonló beszerzésére adja a fejét, akkor mindenképpen mesélje el az eladónak, hogy mit szeretne csinálni! Nálunk ugyebár a fűtés megindításához egy
ilyen termomotort kell bekapcsolni, amihez 230V szükséges.
Azon kívül, hogy megszünteti a hűvösebb helyiség problémáját, egy ilyen készülék úgy tudja visszahozni az árát, hogy - a hét minden napjára külön megadható módon - bizonyos napszakokban alacsonyabb hőfokot tarthatunk.