Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 497

Sajnos úgy tűnik, hogy a két feltétel egyszerre nem teljesíthető. Ha McQuiad valóban visszavonja a szövetségektől az OP jelentést, és Ullrich ellen is megszűnik az eljárás, akkor Manolo is megtarthatja a liszencét és a csapatát. Azt a csapatot, amikez egyelőre Vinot is érvényes szerződés kötti 2008-ig.

Rojas, az Astana csodagyereke a következőket nyilatkozta a CN-ben:

"Sose kértem, Saiztól, hogy engedjen el, mégis elengedett, hogy márciusban akár az Astanánál, akár a Illes Balearsnál folytassam a karrieremet. Nekem azonban 2008-ig szerződésem van az Aktív Bay-jel, és nagyon remélem, hogy ki is tölthetem. Ez az őrület, amit a jogtalanság miatt elszenvedtünk, csak harciasabbá tett engem."

Nem ő az egyetlen, aki ezt nyilatkozta, de ő az első, akit nem érintett az OP ügy. Szóval ügy tűnik, hogy a liszenc Saizé, és ha lesz is Astana, az a vezetését, és a versenyzők jó részét tekintve is meg fog egyezni a liberty 2006-os keretével.

Amit viszont érdekesnek tartok, hogy Saiz mellett minden tanítványa kiállt. Kivéve kettőt: Herast és Belokit. Heras gyakorlatilag sub rosa megvádolta Saizt. ( lásd a spanyol hegyimenőkben lévő interjút) Beloki pedig annyit mondott az egészről, hogy fél éve csak az ügyvédeik útján tárgyalnak. Bár meggyőződésem, hogy a baszk és a cantabriai között már év eleje óta feszült volt a viszony. José egyetlen olyan versenyen se indult, ahol Saiz volt a csapatvezető. A tour lett volna az első.

Előzmény: ccsőszami (496)